Declarație // PSD (Șelin) a adunat deja peste 170 000 de semnături, iar Filat finanțează crearea partidelor mici

În timp ce ”liderii” Alianței se trag de părul din toate locurile, în Moldova merge mai departe campania de dezinformare și adunarea semnăturilor prin înșelăciune pentru desfășurarea unui referendum de reîntoarcere la URSS, prin aderarea la Uniunea lui Putin.

Astăzi, înflăcăratul socialist-comunist, Sergiu Coropceanu a declarat că Partidul Social Democrat, condus de Șelin, are deja adunate peste 170 000 semnături, dar acum se confruntă cu probleme din cauza primarilor din localități, cele mai multe dintre ele fiind create de primarii membri ai Partidului Liberal.

I-am zis lui Coropceanu că beneficiază pe larg și de suportul primarilor comuniști, însă acesta a combătut aceasta deoarece, cum spune el, nu toți primarii comuniști ar da ascultate indicațiilor de la Centru, ori, aceștia au indicația de a pune piedici acumulării semnăturilor pentru Referendum.

”Tot ce trebuie să facă primarii este să autentifice lista, prin confirmarea că cetățenii care au semnat sunt locuitori ai localității/comunei pe care o conduc”, a declarat Sergiu Coropceanu.

Potrivit acestuia, unii primari liberal democrați și democrați semnează listele fără a se împotrivi, evident că sunt din cei care se abțin, spunând că fac parte din Alianța pentru Integrare Europeană și nu pot susține un proiect al PSD.

Din cele spuse de Coropceanu, membru al PSD, am înțeles că cei care trebuie să fie lăudați sunt primarii PL. Așa cum am scris mai sus, aceștia refuză să autentifice lista, dar dacă vor fi obligați de instanța de judecată nu vor avea încotro. Eu îi felicit pentru acest gest, chiar dacă, poate, se împotrivesc unei voințe manipulate și eronată a locuitorilor din localitățile pe care le conduc. Mă întristează ceilalți primari, din PLDM și PD, care semnează listele și pun la dispoziția PSD, pe tavă, posibilitatea de a organiza un referendum și despicarea în două a societății.

Reprezentantul PSD se arată convins că Referendum va avea loc acum sau mai târziu, iar cetățenii își vor exprima voința în privința uneia din cele două uniuni – UE sau URSS 0.2.

L-am întrebat dacă nu pierd din imagine pe ”piața electorală” din cauza lui Șelin. ”Unde pierdem unde câștigăm… dar în viitor se va vedea mai bine”, a afirmat secretarul general al PSD, Sergiu Coropceanu. I-am zis că sunt puține șanse ca până la următoarele alegeri să crească numărul rușilor care ar vota pentru ei. Iar, pentru același electorat se bate Dodon, Voronin, Mișin, Stepaniuc, Țurcan și alții. Acesta a dat de înțeles că este loc pentru toți.

În percepția secretarului general al PSD, vinovat de unele trădări din PCRM s-ar face Vlad Filat. Actualul lider al PLDM și Premier în același timp, ar fi luat modelul lui Voronin și finanțează crearea mai multor partide mici. Spre deosebire de Voronin, Filat ar finanța mărunțirea electoratului de stânga, pentru a distruge acest segment. În acest mod împarte în părți mici electoratul PCRM și PD, lăsând lui Plahotniuc doar ”fărâmituri”.

Referitor la PPCD, Coropceanu crede că aceștia nu ar fi trebuit să iasă cu declarația privind ieșirea din Partidul Popular European (PPE): ”S-au grăbit, nu trebuia să o facă. (…) Europenii vor în PPE partide politice care sunt în Parlament și acordă suport mai mult doar dacă ajungi acolo”. Motivul plecării lor ar fi scăderea popularității pozitive a partidului și % minime acumulate în sondaje și alegeri. Europenii simpatizându-i pe cei care se află în Parlament au decis să-i scoată din PPE la rugămintea unui partid din Moldova sau au plecat ei înainte să se întâmple aceasta, pentru că ar fi fost rușinos, chiar dacă sunt mai jos decât ”plintusu”, cum spunea Mușuc, fost coleg  a lui Coropceanu.

Distribuie acest articol