De la Sărăteni până la Soroca se fură tot. Americanii plătesc

De la începutul lucrărilor de reparație a drumurilor am fost spre Soroca aproape în fiecare săptămână. De la Chișinău până la intrarea în orașul de pe malul Nistrului am văzut mai multe utilaje tehnice și oameni care munceau la reparația drumurilor, angajați de mai multe companii, printre care și de către Firma care repară drumul Sărăteni-Soroca, cu sectorul de la Gură Camencii până la rondul spre Rublenița.

Nu am să scriu denumiri, să nu zică cineva că-i denigrez sau nu știu ce, dar am să scriu una – se lucrează rău și se fură de la drumul mare. Astfel, motorina, furată de angajați, se vinde cu 12 lei/litru. La fel, cei care vor asfalt sau prundiș sunt ”bine veniți” să procure. Ce să mai… este de unde, americanii plătesc.

Am mai observat că sâmbăta și duminica nu se lucrează, iar în zilele ”de lucru” după ora 17 nu prea găsești lucrători care dau cu lopata.

M-am interesat și, după cum era de așteptat, muncitorii sunt antrenați la muncă, pe foaie, plus 2 ore pe zi, prin Ordin (legea permite), iar pentru sâmbătă și duminică au retribuire dublă. Numai că… din păcate după 17 nu găsești pe nimeni, iar sâmbăta și duminica probabil sunt prin păduri, la frigărui.

După ce am aflat cum se vând materialele și combustibilul m-am gândit automat la drumul Orhei – Rezina, care se repară de ani buni și încă va fi în reparație minim 5 ani.

Amintesc că drumul Sărăteni – Soroca este reparat din banii americanilor, prin programul Compact, Provocările Mileniului.

Să fim sănătoși!

Distribuie acest articol