De ce Vlad Filat destabilizează spiritul de alianță din Parlament?

De ce Vlad Filat destabilizează spiritul de alianță din Parlament?
De ce Vlad Filat destabilizează spiritul de alianță din Parlament?
După cum am scris ieri, astăzi urma să asistăm la o harbuzărie. Harbuzăria a fost, din nou frumoasă și bine gândită, chiar de ieri.

Scriu că a fost gândită de ieri cu toată responsabilitatea, deoarece Vlad Filat, participând la emisiunea Moldova în direct (Moldova 1) a anunțat deja că ședința de astăzi a Parlamentului ar fi convocată ilegal, iar deputații nu ar trebui să se prezinte.

Zis și făcut. Dacă ieri Filat a spus că ședința este ilegală, astăzi deputații nu s-au prezentat. ”Partenerii” noi, adica comuniștii, văzând că PLDM nu a venit au luat-o la sănătoasa, invocând aceleași motive ca verzii, după cum a spus Marian Lupu.

Acestea petrecându-se, în urma ultimelor evenimente înțeleg tot mai mult că Vlad Filat ar vrea de fapt o destabilizare a spiritului de alianță în Parlament, iar pe fundalul acestor tulburări să-și ridice imaginea prin utilizarea poziției de premier și a instituțiilor de forță, deținute la moment.

A scris și Istrati Marcel la acest subiect. Îi dau și acestuia dreptate, deoarece toate palmele date peste față Parlamentului și Alianței pentru Integrare Europeană par să vină acum din partea lui Vlad Filat, în timp ce la ședințele Guvernului este păstrată liniștea, calmul, colaborarea, de parcă totul ar fi bine în alianță.

Nu o dată, Vlad Filat a afirmat că actul de guvernare este foarte important, iar cel mai vizibil este atunci când Guvernul întreprinde careva măsuri, fiind până la urmă organul care execută actul de guvernare. Înțelegând acestea, Vlad Filat s-a răzgândit și nu mai vrea să ajungă în funcții înalte în stat, cum ar fi Președintele Țării sau Președintele Parlamentului, deoarece din poziția de premier poți să administrezi mai multe și mai ușor situații de diferite genuri.

Premierul Filat, exponent al AIE, ar umbla acum cu prostirea masei, prostirea electoratului și prostirea partenerilor externi, către care a făcut trimitere de nenumărate ori, potrivit colegilor de alianță. Marcel a notat bine: ”Vlad Filat continua sa prosteasca multimea folosind parteneri de alianta, comunistii din opozitie, oameni din propriul partid, dar si tot ce se misca printre picioarele regelui”.

Unde vom ajunge continuând să lovim în Parlament și în AIE? Eu aș spune că ajungem din nou la comuniști, de care am fugit atâta timp și cu atâta frică. Eugen Luchianiuc este mai realist și spune că în vară am putea avea alegeri. Cine merge la vot, pentru cine votează ar vota poporul?

O fi provocarea alegerilor anticipate o cauză pentru care Vlad Filat destabilizează spiritele în AIE?

Distribuie acest articol