De ce Vlad Filat a ordonat expulzarea lui George Simion?

Chiar dacă unii încearcă să arunce vina pe altcineva, e clar faptul că liderul unionist George Simion a fost expulzat la ordinul lui Vlad Filat, executată de către Biroul pentru Migrație și Azil, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Vlad Filat recidivează. După ce, tot prin intermediul slugilor din MAI, a scăpat în campania trecută de Renato Usatîi, sub mai multe pretexte, acum a venit rândul ca „liderul” liberal-democrat să-și apere fundul și avuția. În acest sens, a decis să ordone expulzarea tânărului român, care a venit aici să trezească poporul din somnul cel de moarte.

Slugile lui Filat motivează că George Simion acționează aici cu scopuri bine definite, îndreptate împotriva securității Republicii Moldova. Este un motiv absurd, găsit tocmai când peste câteva zile urmează să se adune în stradă zeci de mii de oameni, care să ceară miliardul de Euro furat de Shor și Filat, și nu doar.

De ce Filat nu a spus nimic până acum? George nu este primul an în Republica Moldova. El este cetățean european, liber, care promovează adevărul istoric, ceea ce nu se poate condamna sub nicio formă. Cu părere de rău, Președintele PLDM a băgat motivul unionist în documentul de expulare, numai să scape timp îndelungat de cel care trezește lumea împotriva alianței Stejarului cu Secera și ciocanul lui Voronin.

Filat se teme că sambata vor veni prea mulți oameni în stradă și, crezând că-i poate speria prin acțiuni similare cu expulzarea lui George, intimidează protestatarii cu închisoarea și expulzarea. Din fericire pentru noi, dar din nefericire pentru Filat, noi, cetățenii Republicii Moldova, nu putem fi expulzați, motiv pentru care Duminică vor fi mai mulți în stradă, să ceară Dreptate pentru Basarabia, iar acum, cu motiv întemeiat, vor cere și dreptate pentru George Simion.

Filat a încercat marea cu degetul, însă a stârnit valuri imense, care vor veni împotriva sa neîntârziat. Primele valuri vor veni de la autoritățile românești, apoi de aici. Deja sunt semnale din partea Românei că s-a procedat incorect. Ministerul de Externe a condamnat acțiunea, iar mai mulți deputați și senatori români deja cer mai multe informații despre situația creată de instituțiile subordonate lui Vlad Filat.

Cu părere de rău, am revenit în perioada comunistă, când românii erau expulzați în baza mofturilor lui Vladimir Voronin. Acum are mofturi alt Vladimir, numai că acesta este Filat.

Distribuie acest articol

One comment

  1. Acest filea, ca filat nu poci a-i zice, are impresia ca daca ii merg pacalelile cu r.moldovenii ii mergla fel si cu mldovenii, adica acei romani 100%..Drept urmare, isi asmute catzeii cu/fara chipiu verzulii asupra unionistilor, uitand ca Romania e un stat UE si-si apara cetatenii oriunde ar fi ei. Ca nu’i pasa de repercusiuni, tb. lui, dar atrage in acest taraboi si RM, care are 25% cetateni romani (conform estimarilor observatorilor la Recensamantul din 2014)! Este clar ca lumina zilei ca nerezolvarea rapida si corecta a cazului Simion, in sensul anularii (cu scuzele de rigoare) imbecilitatii interdictiei pe 5 ani intrarii in RM, va atrage dupa sine reactia oricarui stat normal, adica european, inclusiv a Romaniei…Primul pas, dar nu cel mai aspru, ar fi retragerea tuturor ordinelor si medaliilor acordate de Romania lui filea filatov…

Comments are closed.