De ce Streleț șantajeaza pe seama Aeroportului din Chisinău?

Premierul #Streleț a iesit cu noi declaratii si cerinte. Acum zice ca vrea o noua ancheta asupra procedurii de cedare a Aeroportului International Chisinau.

Premierul vrea o noua Comisie de ancheta, dupa ce fosta, condusa tot de un peledemist, s-a expus deja. Paralel, Centrul National Anticoruptie cere Guvernului sa rezilieze contractul semnat cu Avia Invest pe motiv ca investitorul a uitat de fapt investeasca.

Situatia de la Aeroport este clara. A ramas de reziliat contractul si de tras la raspundere persoanele vinovate, insa premierul vrea altceva.

Domnia Sa vocifereaza acum amenintarile lui Vlad Filat. Transforma tema “Aeroportul” in subiect prin care sa fie santajat Ilan Shor.

Dupa cum se stie, Aeroportul a fost cedat lui Shor. Tot atunci s-a cedat si BEM. Shor a luat doua obiective strategice. Le-a scurs de bani, iar la urma a devenit primar si spala “rublele” cum poate. In toata schema a fost implicat si Filat, prin intermediul rudelor sale.

Saptamana trecuta nasul lui Filat a inceput sa vorbeasca cu procurorii. Vrea sa-si scape pielea si sa-l infunde pe finul sau. A ramas sa fie interogat din nou si Ilan Shor. El detine cele mai multe informatii despre AeroBank si despre cat de implicat este Vlad Filat.

Pentru a preveni unele beleli, Comisia lui Strelet va fi obligata sa intocmeasca un raport bun pentru liderul PLDM. Se va pune vina pe umerii lui Shor si altii, numai nu pe ai lui Vlad. Pe de alta parte, amenintari in adresa lui Shor vor fi zilnice, pana cand primarul de Orhei va garanta ca nu va spune nimic despre suma cedata lui Filat din escrocheria AeroBank.

Acesta este principalul scop al lui Strelet. Nu a facut declaratii populiste sau altceva iesit din comun. El doar a spus ce vrea liderul sau de partid sa ajunga la Shor in mod public. Acum presiunea va creste si in societate, iar Shor chiar ar putea avea careva retineri cand o sa discute din nou cu procurorii.

Sa nu uitam ca Shor a semnat deja un document prin care si-a asumat raspunderea sa spuna tot ce stie si sa prezinte acte. Probabil ziua aia se apropie, iar santajul este ceva ce vine sa intinda timpul.

Distribuie acest articol