De ce simpatizanții PLDM trebuie să primească grâu și bani mai mult decât alții

De ce simpatizanții PLDM trebuie să primească grâu și bani mai mult decât alții
De ce simpatizanții PLDM trebuie să primească grâu și bani mai mult decât alții
Azi Publika a dat o știre despre alocarea sumelor mai mari de bani raioanelor unde conducerea este din PLDM. E ceva specific pentru presă să informeze despre așa ceva, numai că majoritatea surselor nu pun și logica politică în capătul știrii. Aceasta este doar un aspect, pe lângă faptul că presa nu face calcul și nu raportează la numărul de locuitori.

Câteva zile până la știrea publicată astăzi, care va fi preluată de alte surse, mă gândeam la cazul grâului, repartizat ca ajutor umanitar membrilor PLDM, după cum se presupune.

Atunci, când a apărut subiectul, pe fierbințeală, fără să pun și eu logica politică în capul mesei, m-am indignat de acțiunile unor colegi de partid, spunând că nu au procedat corect și dau de fapt partidul de rușine, prefăcându-l pe acesta într-un partid de hoți și profitori, pe lângă presupunerile despre contrabandă.

Am meditat despre acest subiect și până la urmă mi-am dat seama că de fapt lucrurile așa și trebuie să fie. Explicația este în vot și în oamenii care au delegat pe cineva anume să guverneze, din numele lor. Până la urmă Statul este poporul, iar lucrurile uneori se întâmplă așa cum vrea acesta, sau pot fi schimbate oricând, prin plebiscit.

Împins de știrea de astăzi, am scris și pe Facebook această crâmpeie de idee. Astfel, cei care au dat votul celor din AIE au tot dreptul să fie primii ”hrăniți”, apoi, dacă rămâne, să primească ”hrană” și cei care au votat cu PCRM, PSD, alte partide satelit și neînsemnate.

Votul exprimat este dovada faptului că trebuie să primească acel om mai mult decât cel care a votat pentru altcineva, departe de masa puterii. Votul pentru PLDM trebuie să fie răsplătit, iar votul pentru alte partide poate servi doar asigurarea cu cele necesare a persoanelor care au ales să-i reprezinte niște sălbatici, care se bat prin Parlament. Vorba aia ”cum ți-ai așternut așa dormi”.

Din logica politică, din votul acordat și reprezentarea în instituțiile statului, se motivează alocarea grâului și sumelor mai mari de bani celor care sunt simpatizanții partidului de la guvernare.

PS: Aceasta nu încalcă dreptul la egalitate atât timp cât strictul necesar este asigurat pentru toți.

Distribuie acest articol