De ce Sergiu Mocanu a împuțit treaba cu Țopii?

Sergiu Mocanu a ieșit din nou la microfoanelor. Acum vorbește împotriva celor care l-au finanțat ani la rând și i-au dat liber să conducă politica editorială a Jurnal TV.

„Politicianul” spune că Țopii sunt legați cu „Antifa” lui Petrenco și sunt de fapt cei care stau în spatele Platformei „DA”. Nu a spus nimic despre legătura cu Filat, dar mai are când.

Până anul trecut, prin toamnă, partidul lui Mocanu primea bani grași de la Țopi. A început campania pre-electorală, cu multă murdărie aruncată peste actualii politicieni, însă nu a ajutat cu nimic. Antimafia lui Mocanu, cu tot cu mașinăria JurnalTV, nu a reușit să obțină voturi suficiente să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova. A luat chiar mai puțin decât blocul celor pentru URSS (Șelin & CO).

Văzând că rezultatele sunt mai slabe decât s-au așteptat, Țopii au decis să nu mai transfere bani în conturile lui Mocanu. În scurt timp, S. Mocanu este pus în situația să agațe lacătul de ușa sediului partidului și a fost alungat de la JurnalTV. Pe scurt, a rămas doar cu Decizia de înregistrare a formațiunii și cu imaginea unui politician ratat care doar a țipat fără de folos în ultimii 5 ani.

Se vede că supărarea lui Mocanu este foarte mare de i-a trădat pe Țopi. E prețios ce a spus el despre legăturile cu „Antifa” și Platforma „DA”, dar a ieșit prea târziu cu aceste declarații incendiare. Toți știu deja despre legăturile Țopi-Moscova-Filat.

Ca să fie corect, Mocanu ar fi trebuit să denunțe complicitatea sa în toată treaba asta, pentru că el a fost cel care a vociferat în Moldova toate doleanțele Țopilor. El e fost actorul din gură căruia ieșeau frazele scrise în Germania și tot el a fost cel care nu a făcut nimic altceva decât să pună umărul la dezbinarea dreptei moldovenești. Probabil a reușit ceva, dar a pierdut omul de legătură a Țopilor. A pierdut Vlad Filat, iar pierderea este vizibilă și dureroasă pentru acești condamnați penal.

Distribuie acest articol