De ce s-a retras Plahotniuc din Parlament și care este motivul ascuns?

Astăzi am asistat cu toții la un eveniment politic pe care nu l-am așteptat, iar cei care gândeau la ceva interesant au rămas dezamăgiți de anumitu lucruri.

Unii au așteptat plecarea definitivă a lui Plahotniuc din politică moldovenească, însă acesta a plecat doar din forul legislativ, unde, dacă să fim sinceri, mai mult pierdea timpul.

Cine a reușit să înțeleagă mesajul vice-președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, a înțeles mesajul corect prin care acesta nu că renunță la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru a se ocupa de organizarea partidului, care este de fapt o structură bine organizată deja, ci să se ocupe de dezorganizare comuniștilor.

Începând cu ziua de astăzi cred că începe o perioadă destul de fierbinte pe scena politică moldovenească, anume ce ține de dezorganizarea comuniștilor și a structurilor acestora, prost-intenționate. Consider că toamna aceasta se dă startul ruperii comuniștilor, iar ruperea și batjocora trebuie să fie până la finele lunii noiembrie, să nu mai reușească întreruperea căii integrării europene a Moldovei.

În acest moment este clar că Plahotniuc a rămas cam singurul care poate să le dea comuniștilor lovitura fatală. Asta pentru că le cunoaște organizarea pe interior, are bani și e un tip foarte ambițios.

M-am întrebat ce l-a determinat pe Plahotniuc să ia hotărârea asta, care presupune și unele riscuri. Răspunsul e simplu, comuniștii au depășit în ultima perioada linia roșie, dau semnale tot mai clare, cu elemente tot mai clare de lovitură de stat, în care arată cum vor să preia puterea. Plahotniuc știe foarte bine ce ar însemna revenirea comuniștilor la putere, nu doar îndepărtarea de parcursul european, ci și o răfuială politica cu liderii democrați.

Practic, liderilor Coalitiei nu le rămâne altceva de făcut acum decât sa iasă la bătaie. Rămâne de văzut cum se va poziționa PL și Mihai Ghimpu în aceasta luptă politică tomnatică.

Distribuie acest articol