De ce Renato fuge la Moscova de fiecare dată când este luat la întrebări?

Sâmbătă a avut loc ședința Consiliului Municipal Bălți. În cadrul ședinței au fost puse câteva întrebări primarului Renato Usatîi. După o rundă scurtă de întrebări toți au înțeles că primarul habar nu are ce se petrece în ograda sa, iar când a văzut cât de penibil este în fața tuturor a plecat în grabă din sala de ședințe, ca un laș.

Video cum Сергей Киселев l-a pus la punct pe primar de Bălți puteți vedea aici: http://esp.md/sobytiya/2016/03/12/perepalka-na-munsovete-v-belcah-sergey-kiselyov-renato-usatyy-i-drugie (siteul uneori nu se deschide din cauza atacurilor DDoS la comanda lui Renato). Video este și pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=P6c0mZwZoL4

Azi dimineață am aflat că, imediat după ședința de sâmbătă, Renato a luat din nou calea spre Moscova. Probabil are o poală în care plânge câteva zile, apoi revine la Chișinău sau Bălți. Renato fuge la Moscova de fiecare dată când este luat la întrebări sau după proteste. Caută liniște undeva departe de responsabilități.

De ce Renato alege să fugă de ochii lumii?

Pentru fiecare acțiune trebuie să fie și un pic de responsabilitate. În cazul lui Renato acțiunile sunt lăsate vraiște în urmă, ori chiar abandonate din fașă, deoarece făleșteanul alege de fiecare dată să fugă de ochii lumii.

Ce fel de lider politic poate fi mucosul speriat de propria umbră?

Din Renato lider ca din Nastase președinte al Republicii Moldova. A venit în politică întru exercitarea acestui drept constituțional, însă comportamentul său este de mucos. Așa nu se face politică nici în țările rămase în urmă cu 100 de ani.

În ce poală plânge Renato la Moscova?

Un calcul prezentat săptămâna trecută arată că Renato a fost primar doar 69 de zile în decurs de 6 luni. În restul zilelor s-a aflat la Moscova sau a dormit în luxosul său apartament din Chișinău, str. Mateevici. Dacă să înmulțim la patru ani de mandat prezidențial, la care visează Renato, de pe acum putem să spunem că va exercita mandatul doar 69 de zile de înmulțit la opt, în total 552 zile, respectiv 18 luni pe parcursul a 48 luni de mandat (4 ani). Treizeci de luni probabil va sta cu capul în poala de la Moscova, tot departe de popor și necesitățile acestei țări.

Ar fi tare interesant să aflăm și noi ce face Renato la Moscova. Am înțeles că trece acolo un tratament medical. Dar ce boală poate fi dacă aceasta se agravează după fiecare dată când făleșteanul este pus la perete cu întrebări și responsabilități? Or fi căderi nervoase greu de controlat?

Până în prezent noi încă nu cunoaștem ce diagnostic are tânărul politician avântat pe mal de Bîc. Ar fi cazul să știm ce suferință are pretendentul la funcția de președinte al RM, pentru că așa este normal. Probabil vom afla acest detaliu peste 4 ani din certificatul medical obligatoriu ce va trebui prezentat la CEC. Renato trece cu brio testul medical?

Distribuie acest articol