De ce Președintele Timofti mai ține lângă el un consilier care a prejudiciat statul când a fost ministru?

Actualul ministru al Educaței, Maia Sandu, a spus destul de clar că fostul ministru al Educației și un oarecare șef de direcție au cunoscut despre prețul dublu achitat pentru PAZ-icurile alea nesigure, date școlilor să aducă elevii la ore.

Cu toate acestea, chiar dacă au trecut zile bune de la dezvăluirea făcută de Maia Sandu, nu am găsit în Monitorul Oficial sau pe site-ul Președinteției un decret prin care Șleahtițchi să fie demis din funcția sa de consilier la Curtea Prezidențială.

De ce Președintele acesta al nostru nu are tărie să lupte cu corupția din acest stat începând cu propria ogradă? De ce a ieșit și ne-a spus că este supărat și necăjit, inclusiv de presă, dar nu se apucă de treabă? Cum se face că acest președinte ne tot spune că ne duce spre UE dacă de fapt covorul de sub picioarele sale este aranjat de foști funcționari corupți?

Mai tare m-am distrat când Șleahtițchi a spus că nu comentează „aberațiile” Maiei Sandu. La rândul ei, Sandu a spus că are la mâna o scrisoare adresată Serviciului Vamal, prin care poate demonstra cele declarate. În acest fel, Sandu i-a transmis fostului ministru că totul este documentat, iar aberantă este doar reacția sa, nedemnă de un consilier prezidențial.

Într-o țară normală, un consilier prezidențial și-ar da demisia imediat ce ar ieși la iveală informații despre delapidări de bani din contul statului și donatorilor externi. La noi, din nefericire, se stă în funcție, iar organele „anchetează” până când expiră termenul de prescripție și „suspectul” nu mai poate fi cercetat sau tras la răspundere.

Cu părere de rău, toate tranzacțiile guvernamentale sunt afectat de corupție și „otkaturi”. Din acest motiv cumpărăm doar un aparat medical în loc de două și cumpărăm un autobus școlar în loc de două au trei. Asta e Moldova și se pare că degrabă nu va fi mai bine. Cine vine la putere se gândește la buzunarul propriu, nu la prosperarea țării.

Oare Nicolae Timofti are puterea să-și demită consilierul sau rămâne în continuare cu urechea aplecată și se lasă sfătuit de o persoană care a prejudiciat statul și donatorii externi?

Pentru a afla ce a mai făcut acest Șleahtițchi intrați pe acest link, de pe Google.

http://www.crime.md/2013/05/22/consilier-prezidential-implicat-intr-o-afacere-dubioasa-mihail-sleahtitchi/

http://news.click.md/story/voronin-spune-ca-sleahtitchi-a-fost-prins-cu-mita-28691?ul=ru

http://unimedia.info/stiri/maia-sandu-sustine-ca-Sleahtitchi-si-crudu-au-stiut-de-pretul-dublu-al-autobuzelor-scolare-80850.html

Distribuie acest articol