De ce numai Referendum?

Vara asta si toamna viitoare va fi fierbinte la Chisinau. In toata tara se va da o singura campanie electorala, iar la noi vor fi doua in acelasi timp, dintre care una prezidentiala, iar cealalta privind demiterea lui Dorin Chirtoaca prin referendum.

Pentru organizarea referendumului este PSRM, niste organizatii si cativa consilieri municipali. PPEM-ul lui Iurie Leanca, ca de obicei, face numai PR.

Va intrebati de ce avem nevoie de un referendum privind demiterea actualului primar?

In primul rand trebuie sa ne uitam ce a facut Dorin Chirtoaca in aceste doua mandate si plus un an. Se lauda cu statia de epurare, cateva troleibuze si… cam pana aici. In rest Chirtoaca spunea ca nu a putut face nimic din mai multe motive: mostenirea de la comunisti, Mana Moscovei, socialistii.

Sa incepem cu mostenirea de la comunisti. Aici trebuie sa amintim lui Chirtoaca Dorin ca PCRM niciodata nu a avut mandat de primar al mun. Chisinau. Oamenii din acest partid doar au asigurat interimatul, iar ce au reusit ei sa strice in cateva luni, nu ani, puteau fi corectate in primii patru ani de mandat. Chirtoaca a ales in schimb sa tipe patru ani ca tot dezastrul din capitala este din urma lui Voronin, respectiv nu a facut nimic.

Mana Moscovei si adevarul istoric au fost motivele pentru al doilea mandat, anume atunci cand oamenii inca mai credeau in pro-europeni, liberali, liberal-democrati si tot asa mai departe. Chirtoaca a chemat oamenii la vot pe criterii geopolitice, dupa care a inceput sa se comporte exact cum a procedat si in primul mandat.

Socialistii. Tema despre socialisti este una aparte si chiar a aprins jaratic sub Mihail Fiodci Ghimpu. De frica acestora, in graba, Chirtoaca a cerut modificarea legislatiei si intarirea statutului Chisinaului, deoarece nu mai putea mentine in functii oamenii PL-lui, hoti la drumul mare. La fel, din vina socialistilor Chirtoaca aproape ca nu putea autoriza toate gheretele si tonetele fratelui sau.

Probabil intelegeti cat de stupide sunt motivele lui Chirtoaca. Un asa primar trebuie trecut numai prin referendum si dat jos. E prea de tot sa calareasca Chisinaul dupa bunul plac, impreuna cu Mihail Fiodci Ghimpu. Capitala nu-i proprietatea PL, dar ei nu vor sa inteleaga acest lucru.

Cine locuieste in acest oras zilnic da cu degetul in motivele care pot sta la baza demiterii lui Chirtoaca, dar multi din acestia aleg sa taca si sa accepte lucrurile asa cum sunt, dar cand se duc peste hotare vor sa vada si acasa aceeasi frumusete. 

Din aceste considerente, pentru a ajunge sa avem un oras frumos, amenajat, curat, fara coruptie si liberali… ne putem baza numai pe REFERENDUM!

Distribuie acest articol