De ce Maia Sandu nu încetează să o facă pe toanta?

Ieri seara, în cadrul emisiunii IMPORTANT de la TV21 , Maia Sandu s-a dat din nou cu părerea despre relațiile Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional, precum și despre ajutorul din partea Guvernului României (vezi aici).

Potrivit Maiei Sandu, acest Fond Internațional Monetar nu este transparent, iar pe viitor ar trebui să-și deschidă ușile și să fie mai bine înțeles. În privința Guvernului României, care a acordat recent câteva milioane de euro Republicii Moldova, la fel spune că acționează doar politic în baza colaborării PD din Moldova cu PSD-ul din România.

O mai mare prostie din gura Maiei probabil nu am auzit, mai ales că ea a lucrat la Banca Mondială și cunoaște foarte bine că orice mișcare se face doar în baza unui studiu cu multe semnături ale experților internaționali. Atât FMI, cât și Banca Mondială, la care a activat președinta /pas/, nu vor susține niciodată un Guvern care fură sau care este împotriva propriul popor, așa cum au fost Guvernele Filat. Se știe că decizia de finanțare a Republicii Moldova a fost luată doar după trasarea și executarea unor obligațiuni din partea Executivului moldovean, nu pe sprânceană, după cum spune Sandu.

Declarația Maiei Sandu despre FMI și Guvernul României, luând în considerare și scrisoarea de anul trecut către Fond, demonstrează faptul că succesoara lui Vlad Filat este împotriva acestei țări și împotriva întregului popor. Doar o iresponsabilă, cum este Sandu, poate pune piedici finanțării internaționale a Republicii Moldova. La fel, doar o politiciană lipsită de bun-simț poate critica ajutorul venit din partea fraților români.

Până la urmă eu cred în cuvintele spuse de Slusari. Eu de fapt m-am convins despre aceasta încă de la început, însă declarația din sânul frăției DA-PAS este mult mai convingătoare pentru toți, nu doar pentru mine. Vedeți la Eugen pe blog ce crede Slusari despre Maia Sandu, despre care a spus că este o oaie.

Această ”oaie”, cum i-a zis Slusari, ar trebui să închidă gura atunci când se vorbește despre relațiile Guvernului cu FMI sau cu alte Guverne din statele învecinate. Totodată, ar trebui să dispară și să crape undeva de rușine pentru faptele ilegale săvârșite de către fostul ei șef de partid, condamnat recent inclusiv pentru faptul că și-a trădat Țara și Poporul. Iată anume condamnarea lui Filat ar trebui să o facă pe Sandu mult mai matură din punct de vedere politic, iar această maturitate ar trebui să-i fie lecție pentru mulți ani înainte, mai ales că și ea a votat pentru BEM și miliarde, fapte pentru care tot va trebui să răspundă până într-un final.

Maia Sandu, care este o marionetă a PLDM-lui, o bursieră a lui Filat și Țopa, implicată și în planul Țopa-Platon de denigrare a lui Vlad Plahotniuc, nu este demnă să fie nici politiciană în Republica Moldova și nici șefă de partid. Ea merită să fie pusă undeva după gratiile închisorilor politice, de unde nu ar mai trebui să-și ridice urechile și nici ochii. Or, dacă facem o analiză mai profundă, observăm cu ochiul liber pentru cine joacă și ce planuri are. Cel mai grav este că ea joacă după cum șuieră hoții în lege, iar planul lor este denigrarea Moldovei și aruncarea țării în brațele hoților, așa cum a fost aruncată această Țară mulți ani la rând, începând cu Lucinschi, Filat și tot așa mai departe.

Și totuși, de ce Maia Sandu nu încetează să o facă pe toanta?

Distribuie acest articol
2 Comments