De ce JurnalTV face „menaj a trois” lui Renato Usatîi?

Probabil ați observat în ultimul timp schimbarea politicii editoriale a Jurnal Trist Media. De la post pro-român și pentru valori europene a ajuns să promoveze agresiv interesele oligarhilor refugiați în Germania – Victor și Viorel Țopa. Pe lângă asta, observăm și lustruirea imaginii lui Renato Usatîi.

Înainte lustruirea se făcea prin diferite programe de divertisment-comice de la JurnalTV. În prezent partizanatul JurnalTV în favoarea pro-rusului Renato Usatîi este deschis. Ultimul care a suflat în fluierul lui Renato este Val Butnaru, la emisiunea Cabinetul din Umbră, moderată personal.

Întrebarea pusă în față ține anume de această schimbare de opinie a postului TV deschis din banii furați de către Țopi din Bugetul Republicii Moldova (atacul raider asupra AirMoldova). Cum se face că JTV a ajuns să cânte ode omului care vrea să construiască cazinouri în locul Ambasadelor UE și SUA? Unde-i șmecheria?

Răspunsul poate fi găsit foarte ușor în scopurile puse în față de slujbașii Țopilor. Ei vor din toate puterile să repună mâna pe tot ce înseamnă sursă de venit de la Bugetul de Stat. Știm deja despre schemele prin care țara a fost devalizată, așa că nu este foarte greu să ne dăm seama ce scheme vor fi aplicate în cazul reluării puterii de către grupul Lucinschi, din care fac parte Filat, Țopii, Sturza și ceilalți trepăduși. Pentru a-și atinge scopurile ei au nevoie de un actor politic mai sus cu un cap decât alt lider de pe același eșichier. În cazul dat putem spune cu siguranță că Renato este promovat să ocupe locul lui Dodon. Ultimul nu se lasă influențat de jocurile de noroc și nici de Țopi, pe când primul este un împătimit al acestor „sporturi” extreme. Aici trebuie de menționat și despre pierderea celor 250000 Dolari într-un cazinou de la MallDova, acolo unde Renato și-a jucat până și fotoliul de primar al or. Bălți.

Dacă ați fost atenți, realizatorii de la JurnalTV au băgat în grila lor și o rubrică denumite „Dodoniada”. Iată prin această rubrică aruncă toată murdăria jurnalistică în politicianul Igor Dodon, din cauza faptului că este pro-rus, uitând cu desăvârșire că și Renato Usatîi este dintr-o gașcă pro-kremlinească. Însă, pe de o parte cei de la JurnalTV au dreptate. Întradevăr Dodon reprezintă interesele politice ale Guvernului Federației Ruse, fapt pe care nu l-a ascuns niciodată, pe când Renato reprezintă grupurile criminale de pe tărâmul rus. Diferența este extrem de mare, dar când punem cap la cap înțelegem încotro bate JurnalTV când îi face „menaj a trois” lui Renato Usatîi. Probabil ați înțeles ce mai mult contează pentru Țopi și marionetele lor. Niciun fel de interes politic, totul se limitează la interesul criminal, iar pentru atingerea scopului se unesc în caste bine structurate și promovate, exact ce vedem la JurnalTV.

Explicația auzită în tot acest timp de la Andrei Nastase, Val Butnaru, trădătorul Cheianu și alți interpuși de la JurnalTV este deja prea plictisitoare. Înțelegem că scopurile sunt aceleași la orice partid extraparlamentar, dar asta nu înseamnă că extremele se pot uni. Vedem că la mijloc este o altă explicație, mult mai clară și plauzibilă.

În situația creată îmi este milă de telespectatorii JTV și de oamenii care au crezut în sinceritatea mutrei lui Andrei Nastase. Acum, încetul cu încetul, mulți se convingă despre cine este Nastase, Renato Usatîi și ceilalți. Mă bucură faptul că nu au făcut-o prea târziu și au înțeles la timp că sunt trădați pe față de niște criminali politici.

 

 

Distribuie acest articol

2 comments

  1. Voi nu trageti de coada pe cei ce mai fak intara cite ceva. Voi venit pe la penitenciaru din rezina si vedet cum administratia se bate jok de condamnati. Si ucid… Si eaka pe banditii istea luatii de fund. Dar nu lukrati ku ei la o mina

Comments are closed.