De ce Jurnal Trust Media nu are datorii la FISC? Pentru că salariile se dau în plic!

Luptă, luptă, dar când vine vorba de informații ce ar compromite un concurent se încheagă repede o frăție. Așa au făcut azi Jurnal Trust Media și OMEGA, publicând cifre cu multe necunoscute și indicând că este minusul PublikaTV la FISC.

Jurnalul se simte bine, în apele sale, pentru că ei nici în vis nu se pot ridica nici măcar la aceste 3 milioane datorie. Știți de ce?  Pentru că la Jurnal TV salariile se dau în plic, încă de la apariția acestui post. De la început aveau probleme mari cu banii, nu primeau cu lunile, iar acum fac cozi la contabilitatea trustului la fiecare sfârșit și început de lună și semnează pe liste, luând salariul în plic, pentru ”vîhode”, ca pe vremea kolhozurilor. Desigur că în așa mod nu ajungi să ai datorii la stat, pentru că real declari salariu de 1200 lei, dar pe lângă contabilitate se mai dau câte 2-3 mii lei. Se anunțase că Nata Albot are salariu de câteva zeci de mii de lei, e impozitat oare acest salariu? Voi face chiar eu o interpelare la CNAS și FISC!

La PublikaTV toți primesc salariul pe card, totul este oficial, uneori cu întârzieri de câteva zile, dar este legal. Un simplu reporter are între 270 € – 330 € curat pe cardul de la BCR Chișinău (puteți să verificați). Din așa salariu chiar ai ce da și Cezarului (Statului). În ce privește blocarea conturilor, rog să faceți o vizită pe la Călărași sau prin alte localități unde întreprinderi a comuniștilor și a foștilor comuniști au datorii la Bugetul de Stat câte 300 mln lei, dar lucrează bine, merci!

Se vede că JurnalTV a uitat că mâine e Consiliul de Presă, și tare vor mai fi pipărați de membrii Consiliului pentru reportajul despre fata ”violată” în munții României. Nici nu vreau să-mi închipui câtă sare va pune mâine și PublikaTV pe rana JurnalTV… marii profesionaliști, prima televiziune ”pro-română” la care toate filmele sunt în limba rusă!

PS: Domnule președinte al trustului, de ce permiteți jurnaliștilor voștri să taie creanga de sub picioare? Credeți că FISC-ul e în vacanță? Pregătiți colacii, în câteva zile vor veni inspectorii cu semănatul, uratul și colindatul!

Distribuie acest articol