De ce Igor Bodorin mai este în funcție, după ce a fost interceptat Premierul?

Ne tot plângem în fiecare zi că suntem trăsniți de unul, de altul, de apropiați sau străini. Dar, în coastele Guvernului stă o persoană care-și ține bine scaunul de fund, iar noua guvernare nu a scăpat de el, ba din contra, Ghimpu l-a ridicat în grad și i-a mulțumit frumos pentru serviciul și devotamentul de care dă dovadă.

Acest articol este despre Igor Bodorin, șeful de la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat.

După ce la 7 aprilie 2009 a permis distrugerea Parlamentului și Președenție, fapt pentru care ar fi trebuit pus sub învinuire penală, precum și pentru neglijență în serviciu, acest Șef încă mai este în funcție, medaliat și apreciat puternic de conducătorii actuali, ai acestei Țări pierdute în corupție și trafic de influență.

Mai multe despre motivele pentru care Bodorin trebuie să fie cercetat în Dosarul 7 aprilie 2009, dar și despre motivele pentru care acesta trebuia să fie demis, am scris în articolul ”Igor BODORIN, șeful SPPS este cercetat în Dosarul 7 aprilie?”.

După articolul precedent, din 3 decembrie 2012, am fost atenționat să fiu atent despre cine scriu, pentru că ”Acești băieți sunt foarte răi!, mi-a zis persoana, care nu am identificat-o până acum. Tot după ce am scris articolul am reușit să-l întreb și pe Vlad Filat despre această persoană. Mi-a zis să adresez întrebările mele lui Ghimpu, iar atunci mi-am dat seama că Mihai Ghimpu totuși are pârghii, chiar dacă se tot plânge pe la colțuri că nu deține instituții de forță.

Dar, acest articol este despre caz concret, despre interceptările premierului, care conform Legii este ceva grav, iar conform altei Legi, cu Nr. 134 din 13.06.2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, art. 11 e) SPPS, sau mai bine zis Bodorin, este obligat să să întreprindă, în limitele competenţei, măsuri de asigurare a fiabilităţii, securităţii informaţionale şi operativităţii sistemelor de telecomunicaţii. Alte obligații găsiți la același articol, din legea care o găsiți aici.

Cum am scris și pe Facebook, adresez din nou întrebarea către Vlad Filat: De ce Igor Bodorin încă mai este în funcție?

Pe lângă faptul că potrivit legii, aceluiași art. 11, SPPS este direct responsabil pentru distrugerea edificiilor guvernamentale, clădirile Parlamentului și Guvernului, acest Bodorin poate fi și un om care de fapt ar putea să încalce Legea nr. 134, iar neglijența în serviciu să fie intenționată. Nu știu, e doar o presupunere… dar dincolo de presupuneri să nu uităm că fiecare angajat al SPPS este și un agent. Al cui agent… gândiți și singuri.

Cert este faptul că Legea nr. 134 nu a fost respectată de SPPS, iar șeful acestei instituții ar trebui să plece acum, dacă nu a plecat după evenimentele din 7 aprilie 2009. Probabil acele mașini noi au uns ochii guvernanților și El mai este menținut în funcție, bună.

Certitudinea este rezultatul constatărilor clare: Apelurile Premierului au fost interceptate!

O seară bună!

Distribuie acest articol