De ce Ghimpu insistă că PL este în opoziție dacă fotolii are și partidul său?

Mihai Ghimpu ar trebui să recunoască că este impotent politic și nu poate negocia liniștit cu foștii parteneri de alianță. În emisiunea înPROfunzime Diacov, Hadârcă și Streleț au afirmat că negocierile la care participă Mihai Ghimpu se lasă cu scandal și bătăi cu pumnii în masă, iar deputații sunt nevoiți să bea ceai 1-2 ore, după care să iasă în fața presei cu o gogoașă.

Pentru că Mihail Fidorovici nu poate, Ion Hâdârcă a negociat din numele PL și a obținut fotolii în noul Guvern Leancă, atribuite PL-lui. În loc să mulțumesc că PL este la guvernare, alături de PLDM și PD, Unchiul se vaicără și spune că este trimis în opoziție de Filat, cu forța, pe când PL a fost doar împotriva lui Filat nu și a guvernului Leancă, pe care spune că-l va susține.

Am răscolit prin arhivele presei și am găsit declarația lui Ghimpu din 30 aprilie 2013, unde ”liderul” spunea: ”Mai bine m-aș simți în opoziție decât într-o guvernare ca cea care a fost până acum. Când arde casa vecinului trebuie să ai grijă să nu ardă și casa ta. Trebuie să păzesc casa partidului”.

Din câte se vede, Ghimpu are grijă să-i ardă propriul partid și tot țipă că a fost trimis în opoziție, dar haideți să vedem: Ministrul Mediului – ministrul PL, Ministrul Apărării – reprezentant PL, Moldsilva – PL… și alte funcții. Păi, cum naiba PL e în opoziție dacă are miniștri în noul Guvern?

La fel, Ghimpu a spus că va susține legile înaintate de noua Coaliție de guvernare, dacă acestea vor fi pentru prosperarea ”poporului”. Probabil Mihai Ghimpu a uitat, sau a trecut peste noțiunea de opoziție, care presupune că trebuie să stai în poziție contrară și să nu votezi nimic.

Mihail Fiodorovici trebuie să se liniștească și să nu mai țipe la televiziuni că a fost trimis în opoziție de Filat, pentru că el și-o dorește, încă din aprilie.

Distribuie acest articol