De ce FISC-ul îngrădește accesul la informația extrem importantă?

Dupa ce Fisc a publicat un “Ordin foarte important al Ministerului Finantelor”, pentru lectura caruia cerea sa-i cumperi Monitorul Oficial, ieri a uimit cu o noua publicare pe site-ul oficial, si anume ce tine de noile Standarde Nationale de Contabilitate.

De data aceasta Fiscul aduce la cunostinta contabililor ca au intrat in vigoare noile SNC, insa pentru a vedea madificarile trebuie de cumparat pachetul “Premium” de pe siteul lor. E un fel de “obligatoriu sa cunoasteti, dar pentru asta trebuie sa achitati”.

Dupa mine vanzarea documentului cu SNC sincronizate nu este altceva decat desfasurarea unei activitati din partea FISC-lui in detrimentul agentilor economici. Or, organul fiscal are obligatia sa informeze agentii economici corect, rapid si fara impedimente. In cazul dat vedem ca pentru atributiile fiscale se cere o anumita suma. N-o fi mita legalizata? Este!

Organul fiscal ar face bine sa publice pe online totul fara ingradire. Sa faca bani doar din vanzarea Monitorului Oficial, asa cum face si Moldpres cu Monitorul lor – pe net e free, iar pe hartie cu bani.

Probabil cineva va spune ca este Ordinul MF cu noile modificari, insa acesta nu este un motiv pentru care FISC-ul ar trebui sa faca bani din informarea agentilor economici. Ministerul emite, iar Fiscul este obligat sa informeze contribuabilii.

Distribuie acest articol