De ce Filat nu trebuie să aibă încredere în Serviciul de Protecția și Pază de Stat

filat-pazniciiFilat are o bucurie mare – chiar dacă a fost eliberat din funcție acesta se bucură în continuare de pază de corp (pe termen de 1 an de la eliberare) și alte facilități.

Despre facilități nu voi scrie, pentru că, ironic vorbind, are dreptul Omul la o mașină de ”serviciu” chiar dacă este cetățean de rând. Poate vom ajunge într-o zi să avem cu toții mașini de serviciu… numai că… vreau să mă opresc la fericirea imensă de a avea pază de corp:

Nu o singură dată am spus, chiar și unora aflați mai aproape de fostul premier, că nu trebuie atâta pază și atâția ”câini” în jur. 99,99% din agenți sunt în același timp și informatori, sau colaboratori ai securității, care raportează zilnic ce face Filat, cum se scarpină, ce deget a băgat în nas, cu cine a vorbit la telefon, etc. Eu știu că ei fac ochi frumoși și câștigă încredere, dar… atent.

Șeful SPPS, cel care nu poate asigura nici securitatea președintelui țării, a delegat jumătate din serviciu să-l păzească pe Filat, ca după un timp să auzim de la Ghimpu: ”Paza de corp a lui Filat poate confirma anumite lucruri”. Declarația lui Ghimpu a fost în contextul acuzațiilor asupra premierului precum că este mai corupt decât Unchiul și mai influent decât Plahotniuc Raiderul.

Probabil vă întrebați ce are Ghimpu aici, dar, potrivit lui Filat, Serviciul de Protecția și Pază de Stat este instituție repartizată Partidului Liberal, iar Igor Bodorin este păstrat în funcție pentru că a fost delegat de Unchiul Jurist, care nu trebuie supărat. Filat încă nu s-a convins că Ghimpu știe tot ce se întâmplă în sediul PLDM, la Guvern, în alte locații unde sunt prezenți și agenții SPPS. Păcat… e băiat mare dar are încredere în niște flăcăi la costum și cu căști în urechi, așa cum a avut încredere în Batereanu, cel care a preluat apucăturile de ”lider” de la Filat și acum vrea să-și facă partid, finanțat se pare că de Călin Vieru, iar în fruntea partidului va veni Alexandru Tănase, cel asupra căruia planează suspiciuni de corupție și se află în fruntea Curții Constituționale.

O altă prostie, pe care Filat a tolerat-o, a fost vizita la Universitatea de Stat, câteva luni în urmă. Atunci agenții au obligat studenții să stea în cabinetele de studii, chiar dacă era pauză și se puteau bucura de câteva minute libere, pentru a mânca sau pentru a se duce dintr-un bloc în altul. Pe lângă o armată de ”paznici”, Filat atunci a fost însoțit și de o ambulanță. Reacția studenților a fost destul de negativă, mai ales pentru faptul că au fost practic încuiați în clase.

Atunci, după acea întâmplare, înainte de întâmplare și mereu de câte ori am avut ocazia am transmis ca Filat să renunțe la atâta pază și să fie atent ce discută față de ei. Din păcate… la Filat nu ajunge și nici nu ajungea nimic, pentru că are niște consilieri… așa cum este scris și în articolul ”Despre consilierii lui Filat”.

Așadar, Vlad Filat nu trebuie să se bucure prea tare că are pază de corp, achitată din impozitele noastre, fără a avea măcar o funcție în stat, pentru că el singur este prizonierul acestor agenți și ar trebuie să se păzească singur, de ei nu de alții.

O altă temă – tot ce fac agenții de pază strică și din imaginea lui Filat. Cu riscul de a mă repeta, dar nu o singură dată am spus că exemplul lui Traian Băsescu este cel mai bun de urmat, anume – să cobori în mulțime, să dai mâna cu cetățenii, cu cei care te-au ales, fără ca paza să aleagă cine să se apropie și cine nu.

Voi ați încercat să vă apropiați de Filat, când se afla la un eveniment public? A fost ușor? (întrebarea este pentru cetățenii simpli).

Îmi amintesc vizita lui Băsescu la Sulina, unde a venit cu un helicopter. Era îmbrăcat simplu, fără costum și fără aere de mare Șef. A venit simplu, între tineri români basarabeni la fel de simpli. Nu am văzut în preajma Domniei Sale un agent de pază îmbrăcat la costum și cu căști în urechi, așa cum văd în jurul lui Filat. A mers printre noi, până la faleză. A discutat cu tinerii, a dat mâna cu mulți, a râs, a zâmbit, a urat succes și nu a ezitat să se cuprindă sincer cu doi-trei din cei în jur de 200 câți ne aflam acolo. Și da, nu au fost oprite mașinile, nu erau mașini de poliție, iar locuitorii care treceau pe faleză nu erau opriți pentru că ”vine Șeful!”.

Filat, învață! Nu avea încredere în Pază și scapă de o parte din consilieri! Ei trebuiau să spună că nu e bine ce face paza, nu trebuie cineva dintr-o parte să spună ce e bine și ce e rău!

 

Distribuie acest articol
One Comment