De ce Filat nu a avut curajul să publice raportul Kroll?

  

Candu este pe cal. A publicat Raportul Kroll, chiar daca chipurile acesta este confidential si s-ar putea lasa cu sanctiuni din partea firmei straine, in cazul daca chiar exista in contract aceasta clauza de secretomanie.

Filat, cel care spunea saptamanile trecute ca trebuie de publicat raportul, nu a avut curaj sa-l puna pe blog sau pe siteul partidului. Evident, Filat a ales doar sa vorbeasca si sa nu faca nimic. Intelegem ca nu a vrut sa tradeze partenerii de afaceri – Shor, Lucinschi, Stati si nici impresara lui Jasmin, dar interesul tarii trebuie sa fie mai sus decat interesul propriilor afaceri.

Din pacate, dupa ce a fost publicat acest document, constat cu tristete la partajarea functiei de premier celor de la PLDM ne-a lasat fara BEM, fara Aeroport, fara cateva zeci de miliarde. Acum intelegem de ce a trebuit lui Filat acest post important. Ziceam anterior ca este orgolios si vrea functii mari, sa fie la TV 24/24h. In realitate Filat vrea functie ca sa doarma pe bani, asa cum a facut cand detinea controlul asupra BEM.

Ce a facut Kroll nu este chiar ceva extraordinar, insa a dat cifre si nume sistematizate. Macar e mai usor sa afli din el decat sa cauti vreo 10 reportaje de investigatie.

Gata. Poporul a primit si ultimul neajuns al acestei Primaveri. Au fost unsi ochii cu raportul Kroll. Acum haideti sa trecem si la alte treburi!

Cititi raportul pe www.candu.md

Distribuie acest articol