De ce Filat martir, iar Shor tradator?

Am scris ieri despre bocitoarele lui Filat. Acest fenoment in lacrimi nu s-a potilit nici azi, chiar daca au trecut deja aproape trei zile de cand au fost puse punctele pe “i”-ul lui Filat.

Vad ca, destul de intensiv, Vlad Filat este canonizat de membrii PLDM, precum si de cei care au mancat icre negre din urma lui. Am atentionat despre acest proces cateva zile in urma, iar valul de pe retelele de socializare confirma.

Totusi, de ce Filat este martir, iar Shor este considerat tradator?

Shor a procedat probabil cel mai corect. I-a ajuns cutitul la os si nu a mai vrut sa fie estorcat de Vlad Filat, iar solutia finala a fost denuntarea faptelor ilegale ale liderului PLDM. A fost un denunt responsabil, un exemplu bun pentru cei care au fost impusi sa “doneze” sume frumusele Imparatului Verde. Pacat ca s-a gasit doar Shor cel mai curajos.

Pentru curaj trebuie sa fie numit tradator? Eu cred ca nu! El este un exemplu, chiar daca “controversat”.

Filat, escrocul, a primit mandatul de arest bine meritat, iar acest lucru’l pune pe banca celor supusi legii, nu orgoliului, traficului de influenta si tot asa mai departe. Imparatul Verde a fost lasat fara coroana pentru faptele sale corupte, motiv pentru care nu merita sa fie canonizat, ba chiar nici mu merita sa-i fie pronuntat numele in Biserica. A ajuns sa fie o rusine a electoratului de dreapta, un om care a bagat mainile in buzunarul cetatenilor, a fermierilor si oamenilor cinstiti. Pentru asta trebuie sa fie judecat si executat, nu martirizat!

Va ganditi ce se putea de facut din banii luati de Filat? Am scris cateva zile in urma ca puteau fi construite cateva spitale la doua-trei centre raionale, insa evaluatea mea s-a dovedit a fi o subestimare. De fapt, din acesti bani se putea de facut inca si mai multe.

Partea proasta nu este in suma incasata de Imparatul Verde. Mai grav este ca in fiecare an, pe masura ce Filat capata puteri, “Donatorii” urmau sa aduca saci burdusiti cu bani, in bancnote tot mai noi si mai multe. Va inchipuiti 250 milioane de inmultit la cel putin patru ani? Iata miliardul ajuns in buzunarele lui Filat, nu al membrilor PLDM si nici a sarmanilor tarani.

Filat a ajuns sa traga ce a facut si altora. El a estorcat bani, iar acum toti vor estorca satisfactie ca este inchis si vor rasufla mai usor, deoarece capetenia hotiei si coruptilor a fost intemnitata.

P.S. Asteptam inca 30 de zile pentru Filat. Merita sa ramana la racoare!

Distribuie acest articol