De ce contribuabilii lui Vlad Filat au luat apă în gură și acceptă să fie judecați în locul „Șăfului”?

Mă uitam ieri chipul lui Andrei Usatîi, fostul ministru de la Sănătate, și am văzut în ochii săi o disperarea enormă și o dezamăgire totală în tot ce se întâmplă în jurul său. Fostul oficial s-a schimbat la fața, a slăbit și mai pune mâna la inimă, să o țină acolo ca să nu salte din loc din cauza situației în care a ajuns.

Usatîi nu este singur om din PLDM care a ajuns să fie atât de necăjit din cauza schemelor corupte descoperite de procurori. În situația lui sunt și Banaruc, Nicolae Vicol, Vaceslav Negruță și mulți alți funcționari micuți din subordinea acestora.

Din păcate, toți au luat apă în gură și acceptă să fie judecați pentru faptele săvârșite la cererea și insistența coruptă a lui Vlad Filat. Au fost obligați să calce strâmb, iar acum sunt nevoiți să răspundă personal, chiar și cu închisoarea.

De ce nimeni din acești contribuabili ai lui Vlad Filat nu depun mărturie să-l denunțe pe șeful de partid? De ce acceptă să fie judecați, iar peste noapte să fugă din țară împreună cu familia, să fie pribegi toată viața?

Au primit garanții că totul va fi bine, însă acum sunt nevoiți să suporte o înjosire fără margini. Sorta omului nu este să ajungă la închisoare. Sunt mulți oameni care aleg să fie cinstiți și dorm liniștiți acasă, dar uite că mai sunt și din cei care se culcă pe ureche și ajung în astfel de situații stupide.

Vlad Filat a scris soarta multora… dar acei mulți au ales frica și au închis gura, chiar dacă vor pierde libertatea, familia, onoarea, demnitatea… Ce soartă mai aveți, sărmanii de voi…

Distribuie acest articol