De ce Chirtoacă este un candidat agreat până și de comuniști?

chirtoaca mar

Deși pe numele Primarului Chirtoacă au fost depuse mai multe plângeri penale semnate de către reprezentanți ai comuniștilor, vedem că și în această campanie s-a prelungit parteneriatul de colaborare dintre PL și PCRM, iar cei din urmă au trecut în tabăra celor care-l apără pe primarul liberal.

Cum a ajuns Chirtoacă să fie inclusiv candidatul comuniștilor?

Trecând peste aceasta, că Partidul Comuniștilor au un Chirtoca doar al lor, ei, în paralel, susțin pe deplin și candidatura Partidului Liberal, de rând cu alte partide de dreapta, care au înaintat candidați fără de șanse, doar de ochii lumii.

După cum știm, PL și PCRM au conlucrat timp de aproape 4 ani în CMC. Au înaintat și au votat împreună mai multe documente, repartizări de terenuri, de alte bunuri mobile și imobile. S-au comportat ca adevărați parteneri de afaceri, transformând Primăria în sursa lor de venit pe termen lung. Însă, pentru a garanta continuarea schemelor frauduloase, s-au gândit că ar fi bine să rămână Chirtoacă încă patru ani, pentru a fi siguranța celor care s-au îmbogățit în ultimul timp din contul municipalității.

Pe rând, comuniștii au înaintat un candidat necunoscut în Chișinău, despre șansele căruia se știe că sunt egale cu zero. Prin această candidatură, ei au ieșit în campania electorală, însă cu speranța că nu vor strica voturile partenerilor liberali.

Apoi, încetul cu încetul, comuniștii au uitat deja unde este sediul CNA și al PG, unde nu au mai depus nimic împotriva lui Chirtoacă în ultima perioadă. Nu-i mai interesează pe aceștia legăturile cu familia Lucinschi și drumurile din capitală, alte legături interesante.

Colac peste pupăză, a ieșit un activist comunist cu declarații despre contracandidatul real al lui Chirtoacă, știind că diferența procentuală dintre acești doi jucători este foarte mică. Astfel, acesta a aruncat venin pe Greceanîi, apoi a plecat fericit de la conferința de presă, cu treaba făcută bine, după cum a fost înțelegerea cu ai lui șefi. Scopul acestei denigrări este destul de clar: este îndreptat spre ceea să rupă din voturile socialiștilor, iar în final să câștige Dorin Chirtoacă, candidatul PL și al PCRM.

Ați auzit ceva de la Voronin în ultima perioadă despre Chirtoacă al liberalilor? Nu-l mai numește nici Harry Potter și nici Surprize-Surprize. De ce? A devenit Voronin mai milos față de cei mici, ori respectă o înțelegere anterioară? Despre aceste lucruri vom afla în următorii patru ani de mandat, în cazul dacă Chirtoacă rămâne primar, spre disperarea tuturor.

Distribuie acest articol