De ce ați devenit babe bocitoare și deplângeți demisia lui Drăguțanu?

Am ajuns sa o vedem si pe asta. Cei care au urlat in cor “Dragutanu, demisia!”, au primit ce au dorit. Guvernatorul i-a auzit si a plecat din functie, insa nu inainte sa ne spuna si noua cine se face vinovat de dezastrul din tara.

Unul dintre urlătorii profesionisti era si Valeriu Strelet, premier actual al Republicii Moldova, om devotat si daruit cu tot corpul lui Vlad Filat. El a fost sustinut in cor si de corturile protestatare din PMAN, de “liderii de opinie” de la JurnalTV si nu doar. Toti erau pentru demisie, insa putini s-au gandit si la consecinte.

Ei bine, trecand cu vederea ca Strelet ieri a jucat teatru si a aruncat pe spatele lui Dragutanu refuzul FMI de a semna macar draftul, haideti sa presupunem si noi ca anume Guvernatorul in demisie este vinovat ca Moldova nu va lua imprumutul de la Fondul Monetar. Sa mai presupunem ca el a permis si furtul miliardului, desi piedica a fost pusa prin Legi si alte norme aprobate la alt nivel.

Pai, daca el a fost cel mai mare mârlan in toata treaba cu miliardul, delapidarea Statului si devalorizarea leului, de ce-l deplangeti acum ca pe un om pierdut din randurile voastre?

De ce Țopii, Nastașii, Streleț si toata presa lor de partid au inceput sa arunce glod in fostul guvernator? De ce tocmai acum si-au amintit ca FMI nu discuta cu interimarii? La ce s-au gandit cand scandau demisia?

Voi chiar ati crezut ca Dragutanu va da capul in jos si va iesi cu coada intre picioare, cerand iertare si cu promisiunea ca va fi baiat de treaba? Ce-i cu voi, protestatarilor?

Ati primit ce ati dorit. Bucurati-va ca protestul vostru a avut “succes”. Radeti, beti si veseliti-va, dar nu dati in urma si nu regretati prostia voastra. Fiti proști in continuare, perseverenti si pe pozitie. Doar pentru asta ati iesit in PMAN, nu? Chiar ati crezut ca masturbatul in studiourile TV, ori in fiecare zi la ora 12 pe scena din PMAN a fost doar o prestatie a papuselor Țopilor si Nastasilor, insa fara urmari?

Ati fost avertizati anterior ca o sa bagati tara in criza profunda, dar ati spus ca NU, si ati mers mai departe cu demersurile voastre stradale sa demisioneze toti. Nu ati inteles ca democratia se exercita cel mai bine in ziua alegerilor. Acum priviti in urma voastra si vedeti ce rahat ati lasat.

Dl Strelet, priveste si tu in urma ta. Ai starnit panica cu 40lei/1$, iar oamenii te-au crezut pe cuvant si au dat buzna la casele de schimb. Leul se stabiliza, dar te-ai gasit mai destept in economie si finante decat toti, anuntand niste prostii “alegorice”. Ai mai cerut si demisia Guvernatorului. Ai primit-o. Pai de ce ai devenit o baba bocitoare si spui ca el este vinovat in fata FMI? Acum ti-ai dat seama in ce rahat ai bagat tot sistemul bugetar? Omule, nu mai esti un deputat simplu sau un politician de oficiu. Esti premier, om cu putere de decizie. Acum ai sa vezi ce inseamna sa administrezi o tara cu un milion de salariati, nu o firma biochimica cu 20 de oameni. “Multumesc” ca ai pus umarul la distrugerea acestei tari, impreuna cu Vlad Filat. Sa fii sanatos!

Bă proștilor, aveti talent, dar acest talent o sa ne coste mult. O sa ne duca la incapacitate de plata!

Distribuie acest articol