De ce Angela este furioasă foc?

Zilele trecute am scris un articol-răspuns la scrisoarea lui Filat publicată de Angela Gonța pe Facebook. În răvașul întemnițatului Împărat Verde era scris că săptămâna aceasta o să se apuce să facă testamentul pe ultimele foi A4 rămase din pachetul cela de 500 de foi pus la dispoziție de către Administrația Închisorii nr.13 să scrie ce a promis de la tribuna Parlamentului. Nu a mai scris nimic concret până acum, însă a băgat o scrisorică prin care a încercat să sensibilizeze opinia publică, judecătorii și pe restul.

Astăzi am scris un nou articol, însă deja despre cum Amazoana lui Filat cheltuie sute de euro pe rochițe scumpe, în timp ce poporul este în moarte clinică din cauza foamei, iar procurorii caută miliardul. Nici acest articol nu a fost pe placul protagonistei. Se vede că am atins-o la locul cel mai slab.

Dacă tot s-a pornit scandalul, probabil sunt obligat să prezint niște explicații. Să începem cu articolul despre coroana cumpărată pentru Filat. În acel articol am atras atenția anume asupra planului clanului Filat&CO, actorii care au pus la cale o acțiune de sensibilizare a opiniei publice. Presa PLDM, cea cumpărată pe banii de la BEM, precum și siteul care activează datorită unei tranzacții din aceeași operă, repede au băgat scrisoarea lui Filat, întorcând totul spre un scenariu tragic și destul de periculos pentru Filat. Ei au dorit, poate chiar au reușit, să spună tuturor că Filat se află în pericol de moarte în Închisoarea nr.13, iar din acest motiv ar trebui să fie eliberat și să-i permită instanța ca să meargă acasă. Evident, VF nu poate fi eliberat, deoarece nu avem frontieră securizată pe malul Nistrului – o poartă pentru fugarii din țară. Tot pe acolo a fugit și concurenta Angelei, deși nimeni nu vrea să recunoască acest lucru.

În continuarea explicării lucrurilor, mai menționez și faptul că articolul meu despre coroana de pe Armenească a fost o reacție la penibilitățile Angelei, și anume: în comunicatele precedente, publicate de presa PLDM, precum și de către avocați, eram informați că VF nu a vorbit cu rudele sale din ziua întemnițării. A vorbit doar cu avocatul și, evident, cu Valeriu Streleț. La fel, eram informați că întemnițatul Verde Împărat nu a primit nimic de la rude, ca mai apoi să aflăm din scrisoarea publicată, precum și din textul Angelei, că rudele au fost cele care au pus mână de la mână și au reparat 2-3 celule de la P13, însă în care nu este ținut Filat. Respectiv condițiile create de rude pentru Filat au un alt beneficiar. Păi, dacă Filat nu a avut întrevederi cu rudele, respectiv nu a primit nimic de la ei, cum naiba veniți acum și ne spuneți inversul? Când ați mințit? Atunci când comunicați tuturor că Filat e părăsit inclusiv de rude, ori când a fost publicată scrisoarea? Ar trebui să fie și nouă clar, pentru că apar multe întrebări la care este imposibil de găsit răspunsuri.

Ce ține de rochițele scumpe. Articolul a fost o atragere a atenției opiniei publice asupra faptului că, deși Filat, nașul & Compania eu prejudiciat Statul, respectiv au spălat banii de la BEM (Rusu și-a recunoscut vina), Amazoana umblă în haine scumpe și chiar se fotografiază pe podiumuri, să vadă lumea cât de bine o duce, în timp ce milioane de moldoveni sunt puși să acopere gaura imensă făcută de un grup criminal.

Înțeleg acum furia Angelei. Înțeleg faptul că planul lor de sensibilizare a fost dat peste cap. Probabil era ultima scenă de teatru care mai putea fi pusă în aplicare. Sunt și ei oameni epuizabili, nu-s chiar burdușiți de idei, iar din acest motiv vor trebuie să se așeze din nou la masa de negocieri să caute alte căi de eliberare a lui Filat.

Nici europenii și nici americanii nu mai sunt de folos. Probabil ați sesizat lipsa de reacție din partea instituțiilor internaționale…

Distribuie acest articol