De ce Andrei Nastase a dat foc listelor cu semnături?

Andrei Nastase recidiveaza. A devenit un criminal politic care se foloseste de oameni dupa bunul plac. Dupa depunerea dosarului incomplet la Ministerul Justitiei cu privire la inregistrarea Partidului DA, unde a urmarit scopul sa primeasca un refuz legal, ca mai apoi sa impotriveasca oamenii contra puterii cu un protest amplu, acum recidiveaza cu prezentarea dosarului incomplet la Comisia Electorala Centrala. Scopul lui Nastase este acelasi: sa starneasca oamenii impotriva guvernarii. El traieste cu scandale si revolte, de parca ar fi un vampir politic.

Ieri CEC i-a dat lui Nastase exact ce acesta si-a dorit din ziua cand Inalta Curte Constitutionala a redat cetatenilor dreptul sa voteze direct conducatorul acestui Stat. Curtea, prin admiterea sesizatii PLDM, a lichidat obiectul Referendumului initiat de PDA. Practic la Referendumul platformistilor nu aveai ce sa modifici, deoarece modificarea mdificarii nu se mai face. Cum sa redai prin referendum un drept rodobandit deja prin Decizia CC? Absurd, nu?

Cei din clanul DA au mers cu absurdul mai departe. Rapid au anuntat ca executa planul lor sa stranga semnaturi, desi erau constienti ca un asemenea referendum a decazut imediat dupa ce obiectul a disparut in urma Decizie CC.

Andrei Nastase, fost procuror, avocat, om care stie Codul electoral mai bine decat orice analist din domeniu, a avut grija ca la Comisia Electorala Centrala sa nu ajunga suficiente semnaturi. Persoanele care au strans semnaturi prin localitatile din tara pot confirma ca, din usa in usa, au fost stranse acele minim 20 de mii de semnaturi din fiecare raion. Despre acest lucru ne-a asigurat Nastase de mai multe ori, apoi Dodon si Usatii au declarat ca au depus efort sa sustina grupul de initiativa, pentru a strange semnaturile necesare. Va vine sa credeti ca, dupa implicarea a cel putin patru partide (PDA, PLDM, PN, PSRM) nu au fost adunate semnaturile necesare? Mie nu, nici celor care au umblat prin sate si au batut la fiecare poarta!

Acest avocat, procuror, despre care nu in zadar am scris mai sus ca stie tot Codul electoral, a vut grija din start nu doar sa fie semnaturile necesare in cateva raioane, dar a urmarit si procesul de colectare, fiind constient ca in fiecare moment pot fi falsificate unele semnaturi, iar din cauza acestora sa piarda la CEC.

In vederea asigurarii unei hotarari de refuz din partea CEC, dorita nespus de mult de Andrei Nastase dupa pronuntarea CC, asa zisul lider al PDA a eliminat sute de liste din dosarul pregatit sa ajung pe masa membrilor CEC. A sustras pagini din clitul cu semnaturile repartizate pe raioane. S-a asigurat ca, dupa numarul de locuitori si importanta, sa fie intrunite conditiile legale doar in cateva centre raionale/municipale. Asta a fost facut intentionat, pentru a nu bate la ochi.

Acum nu vreau sa pierd timpul sa caut prin declaratiile lui Nastase, dar undeva cu siguranta este ca, in urma protestor, chiar in corturile din PMAN au semnat zeci de mii de oameni. Unde-s acele semnaturi? Au disparut peste noapte si din senin? Cine a dat listele pe foc?

Dupa decizia CEC oamenii au fost provocati din nou sa iasa la proteste. Guvernul s-a implicat activ in ultima vreme sa imbunatateasca situatia critica primita mostenire de la PLDM, iar acest fapt nemultumeste clanul din care face parte Andrei Nastase. Iata ca, prin intermediul CEC, nemijlocit cu implicarea lui Nastase, strazile vor fi din nou”populate” cu oameni care pun vorbele lui Nastase mai presus de tot.

Haideti sa facem un exercitiu. Asadar, pentru a procura o paine ai nevoie de 3 lei. Va duceti la magazin sa insistati pe capul vanzatoarei sa vanda painea aia cu 25 de bani? Nu! De ce? Nu faceti acest lucru, deoarece stiti destul de clar cat costa si, chiar daca o sa faceti scandal, nimeni din vanzatori nu va fi gata sa o ofere gratis. Aceeasi situatie este si in Codul electoral al RM. Legea prevede ca, pentru a fi aprobat un referendum legal, grupul de initiativa trebuie sa prezinte un numar minim de semnaturi, dintre care cel putin 20000 din fiecare raion. Nastase nu a adus asa ceva, fiindca el a rupt foile din dosar si le-a dat pe foc. Cum credeti, examinand un dosar in care nu sunt toate semnaturile, CEC cum trebuia sa procedeze decat sa respinga cererea? CEC este acelasi vanzator care nu poate vinde mai ieftin decat costa. Ce ati fi spus daca CEC aproba un referendum de unire cu Rusia in cazul daca Dodon prezenta 200000 de semnaturi numai din Gagauzia si Tiraspol? Tot ati fi facut scandal?

Daca mai sus am adus aminte de MJ, trebuie sa repet ca Nastase a prezentat dosarul fara sa anexeze si dovada achitarii de stat. Din cauza a 200 lei amarati a fost populata PMAN, ca mai apoi Nastase sa mearga sa achite si sa prezinte dovada.

Probabil fiecare din voi are multe intrebari ce tin de activitatea lui Andrei Nastase. Recomand sa fiti mult mai atenti la vorbele si faptele asa zisului lider al protestatarilor. Ati crezut in Rosca si Filit, iar acum in alt mîrlan politic. Ar fi bine daca nu veti da crezare si clonei acestora – Andrei Nastase. Toti sunt din aceeasi oala politica!

Distribuie acest articol