Cuțitul a ajuns adânc între oasele comuniștilor și au trecut la PUMNI

Dacă până acum spuneam despre îndepărtata lună noiembrie 2013 acum am ajuns să spunem că peste 7 zile Moldova va face pasul istoric îndreptat spre alăturarea oficială la marea familie Europeană, începând cu parafarea Acordurilor de la Vilnius, ceea ce-i enervează pe comuniști.

Până acum comuniștii au încercat în repetate rânduri să doboare Guvernul. Cu toții știm disperarea lor și acele două moțiuni de cenzură care nu au trecut de votul deputaților. Moțiunile au fost printre ultimele încercări, făcute din toate puterile, pentru a lipsi Moldova de reprezentantul legal care poate parafa și semna, ulterior, tratatele cu Uniunea Europeană.

Să ne amintim că potrivit Constituției Republicii Moldova nimeni în afară decât un Guvern în funcție nu poate semna acorduri internaționale. La fel, articolul constituțional prevede că nici cabinetul interimar nu are aceste împuterniciri, fapt pentru care toamna aceasta au fost atacuri împotriva cabinetului Leancă, însă fără succes din partea comuniștilor.

A trecut timpul. S-a scurs rapid inclusiv pentru comuniști, care au anunțat revolte și toboșari în fața Guvernului în fiecare zi. Nu au reușit să scoată multe lume, decât câteva persoane achitate cu câte 80 lei, după cum scrie presa.

Pe lângă toate încercările pe ”căile” legale și neinterzise, comuniștii au mai apelat, de câteva ori, la Legea pumnului, trecând deja peste orice limite admise într-un organ legislativ și într-o politică democrată. Iurie Munteanu, boxerul PCRM, nu o singură dată a întins mâna la colegii. Tot ei, comuniștii, s-au îmbrâncit pe scările Palatului Republicii cu forțele de ordine și colegi din Parlament.

Astăzi am asistat la o nouă rundă de mâini întinse și pumni demonstrați, precum și la un nou atac asupra presei. Voronin, încă liderul legal al PCRM, cel care a dat indicații celor din teritoriu să asculte doare de el, semn că mai este cineva important în partid, și-a permis de câteva ori să insulte presa, colegii din legislativ, pe cei din Guvern și alți foști colegi de guvernare. De fiecare dată o cuprinde pe Speranța de la Pro alungând pe restul, de la alte posturi TV.

Toate amenințările comuniștilor, dar și manifestația pe care o pregătesc pentru sâmbătă, 23 noiembrie 2013, în locul unde a fost statuia lui Lenin, nu demonstrează nimic altceva că lama cuțitului înfipt între coastele lor a ajuns prea adânc, iar în aceste 7 zile rămase vor încerca să-și scoată, cu multe mâini și picioare, ultima urmă care generează durere.

Azi a cedat Ucraina, iar comuniștii noștri vor ca în timpul rămas să facă jocul Rusiei în așa fel încât săptămâna viitoare să nu avem parafate acele acte, însă ei nu au luat în considerație că pe ruși nu-i mai interesează Moldova din moment ce Ucraina nu participă la semnarea de la Vilnius, pentru că petecul lor de pământ, furat de la Moldova și redenumit în PMR, nu mai este în pericol de izolare.

Este regretabil că deputații comuniști au ajuns să se bată cu alți parlamentari și să amenințe presa cu răfuiala fizică pentru a ajunge la realizarea scopului lor bănesc, pentru că în Statul scrie destul de clar că PCRM vrea integrarea europeană. Au mai rămas câteva zile, nu mai sunt luni și săptămâni. Până atunci vor mai fi tentative, de tot felul, poate chiar și bătăi mai crâncene, însă nu trebuie să ne lăsăm provocați.

Dacă pe 23 noiembrie 2013 vedeți un comunist cu o piatră în mână în fața Guvernului să anunțați poliția. Nu vă băgați în fața lor, pentru că vedeți cât de periculoși au devenit. Doar știți voi, când ai o rană și se mai apasă pe ea devii încă mai agresiv și vreai ca toți din jur să sufere la fel, sau poate chiar mai mult.

Distribuie acest articol