Curții de Apel Chișinău îi este in cot de casele oamenilor din Orhei

Curtea de Apel Chisinau e emis recent o hotarare cu privire la anularea masurilor de asigurare dispuse de catre Judecatoria Orhei in privinta unei companii care extrage zacaminte de la o cariera din Orhei.

Potrivit incheierii Jud. Orhei, la cererea Primariei, luand in vedere faptul ca lucrarile de extragere a zacamintelor au adus prejudicii materiale considerabile mai multor gospodarii din oras (vezi foto), a fost suspendata temporar permisiunea de extragere, respectiv a fost sistata activitatea intreprinderii in cauza. Cu referire la aceasta masura de asigurare, deja in baza cererii de la compania in cauza, instanta de apel a anulat interdictia, iar in prezent firma poate sa-si reinceapa lucrul, chiar daca mai multe case au deja fisuri si risca sa cada peste proprietari.

Totodata, instanta a scuipat si pe faptul ca firma are datorii fata de primarie, pe care nu vrea sa le achite deja de multa vreme, exact cum este si in cazul firmei liberalului Nastas.

Eu inteleg interesul economic, dar nu pot intelege deloc nepasarea judecatorilor fata de problemele oamenilor, de parca instanta este abilitata sa reprezinte doar interesele comapaniilor, nu si a oamenilor care deja risca sa ramana pe drumuri.

Eu va recomand sa vedeti foto de mai jos. Ele nu au contat in fata judecatorilor, dar sper ca sunt probe suficiente intru demonstrarea faptului ca instantei de apel îi este in cot de casele oamenilor din Orhei.

Distribuie acest articol