Cum se explică creșterea lui Marian Lupu în sondaje de opinie?

Desi era cotat cateva luni in urma la cea mai joasa scara, Marian Lupu si-a luat avant in campania electorala, iar in prezent a reusit sa urce pe locul doi in preferintele alegatorilor. Cum se explica aceasta crestere?

Marian Lupu a adoptat o tactica electorala calma. De fiecare data face trimitere la intelegerea reciproca si la tratarea subiectelor cu multa atentie. La fel, nu se prezinta in fata alegatorilor ca personaj politic axat pe lupta cu o anumita persoana sau cu un partid. Marian Lupu merge in fata oamenilor si discuta despre viitorul lor, despre solutii concrete si ce trebuie de facut pe termen scurt si lung. Aceasta atitudine corecta a candidatului democrat nu doar aduce puncte electorale pozitive, dar ridica si increderea in fata alegatorilor.

Parca cele de mai sus ar fi suficiente, dar la mijloc mai sunt si alti factori care-l propulseaza pe Marian Lupu tot mai sus in preferintele electoratului.

In primul rand, populatia este extra-saturata de politicinii care doar critica pe altii si nu vin in schimb cu solutii pentru problemele societatii. In ultimii doi ani in Moldova au aparut asa personaje stranii in fata oamenilor, insa i-a dezamagit cu mult inainte sa ajunga in functiile dorite.

In al doilea rand, oamenii sunt deja satui de scandaluri, proteste fara rost si de toate injuraturile politice. Moldovenii vor liniste si pace in case, precum si in politica, iar din acest motiv au inceput sa se reorienteze spre Marian Lupu, un lider calm si calculat la vorba.

Un alt factor este scandalul deschis dintre Maia Sandu si Andrei Nastase. Era de asteptat ca un al treilea politician sa castige ceea ce doi nu pot imparti. Lupu este pe aceeasi dreapta politica unde se afla Sandu si Nastase, iar toate divergentele aparute intre ultimii aduc doar beneficii electorale candidatului democrat.

Iata acestea sunt doar cateva explicatii la cresterea lui Marin Lupu in sondajele de opinie. Pentru unii par ireale, insa realitatea bate imaginea de pe internet, tv si din mediul presei platite din banii furati de la Banca de Economii.

Distribuie acest articol