Cum Sagaidac și Gofman au inventat o lume criminală în jurul MILIARDULUI

Câteva săptămâni în urma la TV7, prin Skype, ca un laș, a apărut un fost angajat al Băncii Sociale, susținător al lui Andrei Nastase, un ins din cercul finanțat de Țopi, care a povestit telespectatorilor despre jaful din sistemul bancar. După un scenariu bine pus la punct, Sagaidac a inventat în direct și o lume criminală în jurul MILIRADULUI.

În lumea inventată de el se petrec omucideri pentru a astupa urmele și pentru a închide gurile deținătorilor de informații. Prima minciună ieșită din gura lui Sagaidac a fost despre angajatul BEM implicat în transportarea arhivei băncii într-o direcție necunoscută, mașina sa de serviciu fiind furată și arsă undeva în apropiere de Ialoveni. Potrivit lui Sagaidac, șoferul acelei mașini s-a sinucis după o vreme, iar autoritățile nu vor să facă lumină în acest caz.


Da, este adevărat că cineva de la Hîncești s-a sinucis și procuratura a clasat cazul din lipa de probe că ar fi fost la mijloc un omor intenționat, însă cazul de acolo nu are nimic cu șoferul dubiței BEM de la Chișinău. Sagaidac a clocit un ou din două cazuri diferite și a îngropat un om care de fapt este în prezent viu și nevătămat. Mai mult, șoferul dubiței BEM, viu, muncește acum în Republica Moldova și se bucură de viață, asta deși la TV și în presa PLDM/Platforma DA l-au îngropat de câteva ori și l-au transformat în victimă a cuiva.

Un alt personaj interesant, anume implicat prin firma sa în evaluarea bunurilor băncilor afectate de interesele lui Vlad Filat, este M. Gofman, pe vremuri Damian. Și acesta a ridicat în fața opiniei publice câteva subiecte interesante, însă după o analiză mai aprofundată la fel putem distinge un scenariu de film cu artificii. Și Gofman are în cap aceeași lume criminală virtuală, bună de băgat spaima în oameni.

Gofman, prezent în emisiunea Nataliei Morari de două ori, a descris la fel un scenariu rupt din anii ’90, povestind telespectatorilor și presei probabil ce făcea el în anii respectivi, lipind frumos situația de atunci la evenimentele din zilele noastre.

Gofman și Sagaidac au îndrugat minciuni mari în fața TV și cred că nu vor purta răspundere niciodată pentru vorbele lor. Acum pentru ei este ușor să vorbească și să denigreze oamenii, mai ales că ambii sunt fugari, dar este greu să explici oamenilor că lucrurile stau puțin altfel.

La fel, întru susținerea acestor doi mincinoși de mai sus, presa finanțată de Vlad Filat, Renato Usatîi și Țopii, au acordat o atenție aparte presupuselor omoruri legate de BEM, în special cazului descris mai sus. Este clară intenția presei de partid să influențeze opinia publică, pe de o parte, și să o distragă de la vina lui Vlad Filat, pe de altă parte.

În continuare ar trebui să fim atenți la încercările de manipulare a opiniei publice în procesul identificării urmelor miliardului. O parte știm că este la Vlad Filat, primită sub diferite forme, alta este la alte persoane implicate, însă toate astea nu pot servi temei pentru susținerea poveștilor spuse de Sagaidac sau Gofman.

Distribuie acest articol
9 Comments