Cum Sagaidac și Gofman au inventat o lume criminală în jurul MILIARDULUI

Câteva săptămâni în urma la TV7, prin Skype, ca un laș, a apărut un fost angajat al Băncii Sociale, susținător al lui Andrei Nastase, un ins din cercul finanțat de Țopi, care a povestit telespectatorilor despre jaful din sistemul bancar. După un scenariu bine pus la punct, Sagaidac a inventat în direct și o lume criminală în jurul MILIRADULUI.

În lumea inventată de el se petrec omucideri pentru a astupa urmele și pentru a închide gurile deținătorilor de informații. Prima minciună ieșită din gura lui Sagaidac a fost despre angajatul BEM implicat în transportarea arhivei băncii într-o direcție necunoscută, mașina sa de serviciu fiind furată și arsă undeva în apropiere de Ialoveni. Potrivit lui Sagaidac, șoferul acelei mașini s-a sinucis după o vreme, iar autoritățile nu vor să facă lumină în acest caz.


Da, este adevărat că cineva de la Hîncești s-a sinucis și procuratura a clasat cazul din lipa de probe că ar fi fost la mijloc un omor intenționat, însă cazul de acolo nu are nimic cu șoferul dubiței BEM de la Chișinău. Sagaidac a clocit un ou din două cazuri diferite și a îngropat un om care de fapt este în prezent viu și nevătămat. Mai mult, șoferul dubiței BEM, viu, muncește acum în Republica Moldova și se bucură de viață, asta deși la TV și în presa PLDM/Platforma DA l-au îngropat de câteva ori și l-au transformat în victimă a cuiva.

Un alt personaj interesant, anume implicat prin firma sa în evaluarea bunurilor băncilor afectate de interesele lui Vlad Filat, este M. Gofman, pe vremuri Damian. Și acesta a ridicat în fața opiniei publice câteva subiecte interesante, însă după o analiză mai aprofundată la fel putem distinge un scenariu de film cu artificii. Și Gofman are în cap aceeași lume criminală virtuală, bună de băgat spaima în oameni.

Gofman, prezent în emisiunea Nataliei Morari de două ori, a descris la fel un scenariu rupt din anii ’90, povestind telespectatorilor și presei probabil ce făcea el în anii respectivi, lipind frumos situația de atunci la evenimentele din zilele noastre.

Gofman și Sagaidac au îndrugat minciuni mari în fața TV și cred că nu vor purta răspundere niciodată pentru vorbele lor. Acum pentru ei este ușor să vorbească și să denigreze oamenii, mai ales că ambii sunt fugari, dar este greu să explici oamenilor că lucrurile stau puțin altfel.

La fel, întru susținerea acestor doi mincinoși de mai sus, presa finanțată de Vlad Filat, Renato Usatîi și Țopii, au acordat o atenție aparte presupuselor omoruri legate de BEM, în special cazului descris mai sus. Este clară intenția presei de partid să influențeze opinia publică, pe de o parte, și să o distragă de la vina lui Vlad Filat, pe de altă parte.

În continuare ar trebui să fim atenți la încercările de manipulare a opiniei publice în procesul identificării urmelor miliardului. O parte știm că este la Vlad Filat, primită sub diferite forme, alta este la alte persoane implicate, însă toate astea nu pot servi temei pentru susținerea poveștilor spuse de Sagaidac sau Gofman.

Distribuie acest articol

9 comments

 1. Cind il vad pe Sagaidac mii a vomita. Numai mie mii asa de antipatic? Ori poate fi din cauza ca l-am vazut in poze cu Nastase, sluga lui Tzopa?

  1. Prima dată l-am cunoscut pe Domnul Andrei Năstase pe data de 07 iulie 2016 pe cînd dezvăluirie s-au făcut în iunie 2016. Poza cu care tot vă lamentați este făcută de către Platforma DA și este publicată tot de către Platforma DA. Sau eu nu aveam dreptul să vin la întîlnire cu concetățenii mei și să pozez cu ei???

 2. mda… n-ai ce zice… George Martin și Igra Prestolov nervno curit v storonke. Aici ei au inventat o lume cu mult mai bolnavă și defapt interesantă, doar că poporul crede că aceasta e reală și veridică, ceea ce defapt nu corespunde cu realitatea!

  1. Poate îmi spuneți și mie numele acelui încasator și adresa lui, dacă tot afirmați că este în viață???
   De ece nu se dorește particiarea experților EUROPOL sau procurorilor UE cu statut de observatori pentru anchetarea deplină a jafului bancar și morților celor 3 persoane?

 3. Cred ca trebuie deja de deschis casa de pariuri unde de pariat pe numele urmatorului fals erou ce va fi promovat de Natalia. La ea acolo vad ca e un fel de conveer de producere a pseudo-eroilor.

  1. Eu nu pretind a fi erou și nu pretind la careva lauri.
   Am făcut mărturisiri și dezvăluiri publice ca oamenii să cunoască adevărul despre ceea ce s-a întîmplat de fapt. De mult mi-am dorit să vină această zi ca oamenii să cunoască adevărul.

 4. Corneliu Gandrabur.

  1. Dacă tot afirmă că încasatorul care a transportat arhiva BEM, BS, Unibank este în viață poate ne dai numele lui, datele de contact și adresa lui? Sunt sigur că mulți jurnaliști ar vrea să ia interviu de la el. Cel puțin mie poți să-mi dai datele lui?

  2. Eu am făcut cunoștință cu Domnul Andrei Năstase pe data de 07 iule curent, iar dezvăluirile s-au început în iunie curent. Eu aveam dreptul să mă întîlnesc cu concetățenii mei, să fac poze cu ei? Poza cu care tot vă lamentați este făcută tot de Platforma DA și postată de către Platforma DA. Eu trebuia să mă dau deoparte și să nu pozez alături de concetățenii mei???

  3. Ca să nu fie loc de interpretări și speculații, de ce nu se dorește o investigație internațională sau participarea procurorilor UE, experților EUROPOL în calitate de observatori pe marginea anchetei fraudei bancare și morților celor 3 persoane???

  4. De cînd am început a face dezvăluirile, s-a speculat ba că sunt cu Filat, ba că sunt cu Plahotniuc, ba că sunt cu Țopa, acum mai nou că sunt cu Usatîi. Voi umblați cu ghicitul? Decideți-vă odată. Răspunsul e foarte simplu. Sunt cu Republica Moldova și cu poporul acestei țări, care a fost furat tot de către stăpînul tău GANDRABUR, care ești finanțat tot din miliardul cel furat. Iar cînd va sta pe banca acuzaților stăpînul tău alături de Filat, Șor și Platon, TU va trebui să întorci banii cu care ești finanțat din miliardul furat.

  1. De ce nu ai mers la procuratura sa denunti schemele frauduloase? De ce te-ai trezit tocmai acum, odata cu Damian Mihail Gofmanovici?

Comments are closed.