Cum e să fii agentul Rusie pe banii SUA?

O cunoscuta prezentatoare de la noi si-a inchis emisiunea de propaganda din lipsa de fonduri. Politicienii nu mai plateau sa fie prezenti la emisiunea ei deoarece postul a pierdut un partener important de la Kremlin. Insa prezentatoarea nu s-a pierdut cu firea, asa ca a mutat propaganda in favoarea Rusiei pe alte canale media. Culmea este ca aceste surse sunt create si finantate de Statele Unite ale Americii.

Asadar, contul si cardul la MAIB s-au pastrat, viramentele la fel. Misiunea agentului nu a fost intrerupta, fiind doar perturbata putin din cauza mutarilor.

Pe de alta parte, prezentatoarea a fost direct la Ambasada sa ceara dolari pentru emisiunea ei, insa a fost refuzata, dar probabil i-a fost garantat un loc de moderator la un post radio, institutie la care mai baga editoariale langa un alt agent rus. Din noua postura “realizatoarea” TV a devenit moderator radio, continuând in acelasi spirit discursurile despre “statul capturat” si altele. Pana si invitatii au ramas tot cei care veneau la TV. Unica diferenta este ca nu-i mai vedem pe ecran.

Probabil este obositor sa fii agent dublu – in serviciu pentru rusi, dar platit de americani. Putini reusesc sa mulga vaca din șase țîțe, dar vedem ca la noi sunt si din cei care reusesc.

Sa fii agent dublu inseamna sa fii platit de doua servicii. Un serviciu cu banii, altul cu emisiuni de propaganda, prin care oricum realizezi interesele primului. La noi se intampla exact la fel, dar americanii se fac orbi.

Cum au ajuns interesele Kremlinului si Topilor sa fie vociferate la un post de radio finantat de americani este o enigma. Probabil Ambasadorul SUA are o explicatie la aceasta intrebare, desi…

Intrebare pe final: Cum e sa fii agentul Rusiei pe banii SUA? E usor?

Distribuie acest articol