Cum e să ai Carieră, dar să nu poți lua piatră de acolo?

Conflictul de la Cariera de piatra din Orhei inca este in toi. Orheienii cer reintoarcerea ei, dar reprezentantii Partidului Liberal, colegii lui Dorin Chirtoaca refuza, si baga zacamintele in litigii fara final.

Dupa cate am inteles astazi de la conferinta de presa, liberalul Nastas nu vrea sa cedeze in fata orheienilor, respectiv va continua sa livreze piatra penru reparatia drumurilor lui Dorin Chirtoaca, precum si firmelor lui Lucinschi, care sunt antrenate in reparatia traseelor din tara.

Mai pe scurt, se intampla ca orheienii livreaza piatra celor din Chisinau, iar in bugetul local nu ramane nici macar un banut. Mai mult, “proprietarii” carierei refuza sa puna si la dispozitia autoritatilor din Orhei cantitati de piatra destinate reparatiei drumurilor din oras.

La Orhei s-a ajuns la situatia cand, pentru a repara un drum, chiar daca este cariera in localitate, piatra trebuie sa fie adusa din alta parte, inclusiv trebuie sa fie platita exagerat de mult. Un fel de cizmar cu cizmele rupte. Rusine, nu?!

In mod normal, dupa cum vad eu situatia, orheienii nu pot fi limitati sa ceara piatra de la Cariera, pentru necesitatile comunitatii. Si la noi in sat este cariera de nisip, insa firma care extrage zacamantul cere bani doar pentru lucrul tractorului, nu si pentru incarcatura. Nastas, fiind cu mana pe pulsul banilor veniti de la BERD si BEI la Primaria Chisinau si la Ministerul Transporturilor & Drumurilor, iar de aici Cariera lui, nu vrea sa scape din maini nici macar o piatra. Probabil se teme ca nu-i va ajunge sa o imparta cu toti colegii de partid. Lui Nastas nici nu-i este rusine ca a muls cariera atatia ani la rand!

Parerea mea este ca, la situatia de azi, Cariera din Orhei trebuie sa fie intoarsa orheienilor. Nimanui nu-intrebuie firma lui Nastas. Localnicii au nevoie doar de piatra.

Distribuie acest articol