Cum a schimbat articolul meu viața unui copil

poză simbol

Cred că vă aduceți aminte articolul ”Copil bătut timp de 7 ani, de soarta căruia Statul este indiferent”. Greu de crezut, dar autoritățile au reacționat.

În ziua când am plecat la Brașov, 5 mai, am fost contactat prin email de un reprezentant al Ministerului Muncii, Protectiei Sociale şi Familiei. A solicitat informații concrete despre caz: Nume, Prenume, adresa, și tot așa mai departe. Cu întârziere, pentru că am verificat email-ul la revenirea în Moldova, am răspuns întrebărilor.

În scurt timp, din câte am fost informat de cei din localitatea respectivă, a fost creată o comisie la Primărie, care a primit indicații direct de al Chișinău pentru a stabili care sunt problemele în familia respectivă.

Pentru a evita întâlnirea cu părinții și presiunea acestora, copilul ar fi fost luat de la școală și a depus depoziții, care au confirmat cele scrise de mine pe blog, în articolul din 2 aprilie.

În prezent ambii părinți nu mai beau de aproximativ o lună, copilul nu mai este bătut și nu este pus la muncă cu forța și peste puterile sale. Mai mult, tatăl vitreg a reușit să se angajeze. Zilnic pleacă ordonat la postul de muncă. Mama continuă să lucreze la un spital, iar seara când vine face curat prin casă, ogradă și are grijă de copilul său.

”Câinele de la poartă nu mai latră. Bețivii nu mai vin, așa cum a fost până nu demult”, a spus o soră a lui Petrică, băiatul care a suferit mult din cauza tatălui vitreg și a autorităților indiferente.

Mulțumesc celor de la Minister pentru atitudine și sper ca părinții, în special tatăl vitreg, să uite gustul alcoolului și să-i piară dorința de a bate cu pumnii în corpul firav al lui Petrică.

Eu am ajutat cu ce am putut, așa cum am promis și pe 2 aprilie. În luna iunie voi face o vizită acelui copil. Până atunci nu am decât să mă bucur că am putut schimba viața unui copil.

Distribuie acest articol