Cu ce Ion Paduraru va fi mai bun decat Vlad Filat?

Timofti l-a propus pe amicul sau la functia de premier. Pentru candidatura sa nu are mandate suficiente si nici sustinere politica. Timofti a facut-o sa fie, ori in speranta ca partidele se vor speria si vor vota pe oricine, numai sa scape de anticipate. Cam asa spunea Ghimpu, si probabil Timofti a crezut.

O simpla cutare pe Google arata cat de “integru” este cumatrul lui Timofti. Paduraru este inclus in raportul Kroll, in plangerea lui Shor, in dosarul penal intentat pe numele lui Filat, in afacere Le Bridge. Candidatul lui Timofti este cel care presa prin Filat afacerile lui Shor, apoi totul s-a intors cu picioarele in sus dupa ce Filat a luat mita de la micul afacerist.

Tot Paduraru este proprietarul unei case de milioane si al unei masini scumpe. Masina noua chipurile este luata in leasing, insa toti uita de prima rata. De unde un avocat, pe urma ministru al justitiei, din nou avocat, dupa care secretar al lui Timofti, are bani pentru asa casa de milioane si masina de cateva zeci de mii de euro? Din salariu?

Nu uitati si de proprietatile din Romania. Alea tot valoreaza cateva milioane, mai ales ca una este pe munte. Omul si-a luat domeniu cu vedere panoramica. Ce sa mai…

Stim deja ca omul sistemului acolo ramane. Cel manjit cu mita va lua bani toata viata. Cel obisnuit sa fure nu se linisteste nici dupa ce este inchis pentru aceasta. Paduraru cum va fi? Nu se va lasa din nou atras de banii oferiti si de bunurile puse la dispozitie de grupurile de interese? Legaturile lui Paduraru cu Filat, Sturza, Lucinschi, Timofti si alti actori demonstreaza mediul din care vine si cine o sa fie el in continuare.

Sturza spunea doua zile in urma ca el aranjeaza totul ca Timofti sa inainteze un alt candidat, respectiv din clanul lui Lucinschi. Asa si a facut. Azi Sturza nu este suparat ca Timofti a inaintat un cumatru. Cumatrismul nu-i deranjeaza deja nici pe cei care au protestat doua zile in PMAN. Nici Nastasii nu mai sunt suparati. Candidatul aranjeaza toata hunta Lucinschi-Sturza-Filat-Topi. Ei din nou au reusit sa-l preseze pe Timofti, iar in final au inaintat un candidat comod inclusiv si PLDM-lui.

Nu vad cum Paduraru ar putea fi mai bun decat Filat, poate doar la luat mita. Acum casa lui de pe Belsugului, 3, va fi casieria?

Actiunile celorlalte partide indreptate impotriva lui Paduraru, inclusiv inaintara unui alt candidat, vor fi fondate. Or, Moldova are nevoie de premier, nu de un nou Vlad Filat. Paduraru este un Filat in felul sau, iar numirea sa ar insemna continuarea realizarii planurilor PLDM. Pentru liberal-democrati e foarte greu sa piarda puterea. Se tin dea ea cu toti dintii.

Paduraru daca ar fi intelept s-ar retrage din aceasta cursa in care a fost bagat datorita grupului de interese oligarhic din care face parte. El trebuie sa inteleaga ca ultima decizie a Curtii Constitutionale trebuie respectata. Or, Curtea spune ca presedintele trebuie sa aiba in vedere sustinerea politica a candidatului. O astfel de sustinere nu este si, dupa cate scrie Deschide.md, la Timofti a ajuns deja un nou document ce 55 semnaturi si un candidat sustinut de o majoritate absoluta. Unde-i sensul ca Paduraru sa mai ramana candidat? Nu intelege ca nu va fi sustinut in Parlament, iar datorita acestui esec vin si anticipatele? Asta vrea Timofti?

Distribuie acest articol