Criminal din Cimişlia eliberat de procurori contra 6000 Euro?

Bărbatul din Cimişlia care în 2009 a îngropat o femeie de vie în vizuina unei vulpe a fost eliberat, contra sumei de 6000 Euro.

Omorul săvârșit nu este unicul păcat al acestuia. Mai are la fund fapte de furt din casele a mai multor locuitori din Cimişlia. Cu toate aceste scapă basma curată de fiecare dată.

Pe Facebook, cineva a scris: “O bârfă de la Cimişlia: pentru 6000 Euro procurorii din Cimişlia au eliberat un ucigaş care a îngropat o fată în vizuina de vulpi. Neverificat dar credibil.” Prin cunoscuții care-i am la Cimişlia, am verificat informația şi se cam adeverește bârfa – Procurorii au eliberat ucigașul!

Potrivit MAI, peste aproape doi ani, poliția din Cimișlia a descoperit un omor, săvârșit cu cruzime, victima fiind ingropată de vie. Crima s-a produs în luna iulie 2009.

La data de 9 iulie 2009, în jurul orei 20.00, lângă fâșia forestieră din partea de Sud-Vest a orașului Cimișlia, într-o vizuină de vulpe, a fost depistat cadavrul unei femei. Corpul neînsuflețit al acesteia avea semne vizibile de moarte violentă sub formă de plăgi în regiunea capului și a mâinii. Expertiza medico legală a stabilit că femeia, de 29 de ani, a fost îngropată de vie, fapt demonstrat de nisipul depistat în căile respiratorii.
Imediat, de către organele de drept din raion, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 al.1 Cod Penal al RM “Omor intenţionat”, menită să stabilească toate circumstanțele acestei crime, precum și să identifice și să rețină făptașul.

Recent, oamenii legii din Cimișlia au reuşit să stabilească principalul suspect. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor de 24 de ani, din același raion, care, și-a recunoscut pe deplin vina, reconstituind în detalii scenariul infracțiunii.
Astfel, la data de 2 iulie 2009, acesta a fost invitat la o zi de naștere, la care era prezentă și victima. După ce au servit băuturi alcoolice, bărbatul a plecat acasă să-și lase copilul, cu care venise la sărbătoare. La întoarcere, însă, s-a întâlnit cu victima, care tocmai ținea calea spre domiciliul său. Invitând-o să facă o plimbare, cei doi au ajuns la marginea unei fâșii forestiere, unde s-au oprit să mai stătea de vorbă. Într-un moment, între cei doi s-a iscat o ceartă, suspectul declarând că femeia ar fi vorbit-o de rău pe mama acestuia. Indignat, bărbatul a lovit victima cu o cărămidă în cap, iar deoarece afară se făcea ziuă, pentru a ascunde urmele infracțiunii, suspectul a băgat corpul tinerei în vizuină și a acoperit-o cu nisip. În scurt timp, suspectul a părăsit teritoriul țării, plecând la muncă peste hotare.

Sursa fabulei despre caz: mai.md

Distribuie acest articol