Copiii care fac copii

Citeam astăzi pe Publika.md despre îngrijorarea Ministerului Sănătății ”Numărul tinerelor care nasc până la vârsta de 18 ani creşte”, dar nu văd îngrijorarea Ministerului condus de Valetina Buliga, care este direct responsabil de situația copiilor lăsați acasă din capul lor.

Imediat a venit în minte întâmplarea din mahalaua unde am petrecut copilăria. O fată, la vârstă de vreo 16-17 ani, cu 2 ani mai mare decât mine, a fost la un pas de a fi omorâtă de tatăl ei, pentru că purta în burtă un copil, al căruia tată nu-l cunoștea cine este.

Mama mea a observat că burta fetei crește cam repede și nu părea să fie de la kg în plus pe care le avea și a atenționat-o pe mama minorei, dar aceasta s spus că este ”tortoșikă” și nu e gravidă.

Peste câteva luni se vedea burta tot mai bombată. Tatăl fetei, revenind de la lucru de peste hotare, când a aflat vestea a luat toporul în mână și a început să fugă prin casă după fata sa. După cum spuneau vecinii, fata și mama ei au reușit să sară pe fereastră și au fugit în grădină. Până la urmă tatăl a fost liniștit, iar peste puțin timp a apărut pe lume un băiețel, prin cezariană.

Pe atunci eram încă mic și nu prea înțelegeam multe lucruri. Acum îmi amintesc și mă gândesc că în acest moment puteau să fie decedate 3 ființe umane: minora, mama și copilul din burtă, iar tatăl undeva la închisoare.

Este rău că minorii au ajuns din nou să facă copii, așa cum era după războaie,  dar aceasta nu este un motiv ca părinții să ridice toporul în sus și să-l coboare în burta unde fătul abia așteaptă să vadă lumina zilei. Toporul nu reface cinstea și nu face să dispară copilul din burtă. El aduce doar moartea.

 

Distribuie acest articol