Contrabandistul denunțat de un vameș a fost eliberat

Joi, 15 decembrie 2016, un locuitor al orașului Ceadâr-Lunga, în vârstă de 43 de ani, a fost reținut în urma sesizării șefului Serviciului Echipe Mobile în adresa Centrului Național Anticorupție, informa SV pe pagina oficiala.

Potrivit denunțului colaboratorului vamal, bănuitul i-ar fi propus mită în sumă de 1500 de euro cu scopul de a nu fi atras la răspundere pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu mărfuri de larg consum, valoarea cărora se estimează la suma de aproximativ 500 000 lei. Bunurile erau procurate de la piața KM7 din or. Odessa și urmau a fi comercializate ilegal în piețele și centrele comerciale din Capitală.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost prins în flagrant delict și reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia au fost inițiate două cauze penale, pentru contrabandă în proporții deosebit de mari și corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani.

Din pacate, deja vineri, 16 decembrie 2016, contrabandistul a fost eliberat de catre procuror. Astfel, a fost pus capat tentativei luptei anticoruptie la Serviciul Vamal, iar seful echipei mobile, care a denuntat cazul, probabil se considera acum cel mai de prisos om din cadrul institutiei.

Ce nu stie lumea este ca, acest contrabandist a reusit in ziua respectiva sa treaca peste controlul vamal alte doua incarcaturi, ca pana la urma sa fie capturat de Echipele Mobile cu a treia incarcatura, iar in rezultat s-a ales cu doua dosare penale. 

Partea proasta este ca, un oarecare procuror de la Cahul a decis ca denuntul vamesului nu este temei de retinere a contrabandistului, eliberandu-l pe acesta in termen de pana la 24 h, prin ordonanta (nu stiu cat este de legal). Probabil in 1-2 luni procurorul o sa-l scuteasca si de cele doua dosare penale, iar in luna februarie o sa-l vedem pe traseul K7 pe acelasi contrabandist, cu aceleasi genuri de marfuri. Atunci deja nici macar un vames nu va indrazni sa-l denunte, deoarece nimeni nu mai vrea sa fie boul satului!

Distribuie acest articol