Concurență neloială între Moldcell și Orange?

orange-moldcell

 

Cum era de așteptat, Moldcell și Orange au început o adevărată confruntare după lansarea posibilității portabilității numerelor. La doar câteva zile de ”portabilitate”, oficiile juriștilor ambelor companii se apelează deja și comunică unul altuia despre anumite încălcări, comise în procesul de primire și examinare a cererilor de portare a numărului, de la un operator la altul.

Potrivit unor informații, Orange are pretenții față de Moldcell precum că piatra violetă face contraoferte celor care vor să treacă de la Moldcell la Orange.

Aceasta a fost posibil pentru că clienții nu au înțeles corect unde se depune cererea de portare a numărului și, fiind abonat Moldcell, pleacă să depună cererea la Moldcell, pe când trebuia să depună cerere la Orange, iar, profitând de această încurcătură, violeții vin cu contraoferte, doar, doar pentru a nu rămâne fără client, a povestit un consultat.

Pe lângă acest conflict, care probabil va fi soluționat în instanța de judecată, Moldcell difuzează spoturi publicitare în care face referință, indirect, la concurentul său – Orange, punând-ul pe acesta în lumină proastă și influențează clienții.

Potrivit informațiilor, juriștii portocalii stau deja cu burta pe documente și legi, pentru a cere socoteală concurenților lor, fiindcă nu se respectă anumite reguli în difuzarea publicității, permițând încălcarea prevederilor legale cu privire la concurența loială.

Era de așteptat ca acești doi jucători de pe piața GSM să se bată. Numai că, așa cum e în vorba bătrânesc ”Doi se bat, al treilea câștigă!”. Cu siguranță Unite stă după colț și râde, iar într-o zi va ieși cu oferte atractive. Dă mă rog, Unite este de stat, iar MTC are nevoie de o devalorizare urgentă și de privatizat, pentru că se termină mandatul ”democraților” și trebuie de scos un ban.

Hai cu noi, cu loialitate!

Mai înainte a scris și Dimex despre portabilitate.

Distribuie acest articol

One comment

Comments are closed.