Comisariatele de Poliție din Anenii Noi și Călărași în ruine

Podea stricată, uși rupte, pereți cu mucegai și mobilă care se clatină, este tot ce găsești în Comisariatele de Poliție din Anenii Noi și Călărași.

Dacă pe undeva poți vedea o masă mai bună, sau un scaun acoperit cu o bucată de stofă, la un sergent sau locotenent, să nu credeți că acestea sunt bunurile Comisariatelor. Sunt bunurile proprii a persoanelor care muncesc zi de zi în aceste două Comisariate, care sunt organ de ocrotire a normelor de drept.

La Călărași persoanele care se ocupă nemijlocit cu anchetarea cauzelor, cu diferite grade, sunt ținuți peste drum de Comisariat, într-un grajd cu câteva despărțituri, numire birouri. Podeaua în aceste birouri este din lemn. Sub scaunul polițistului vei găsi o bucată de metal sau o bucată de scândura mai lată, pe care este fixat scaunul. Masa se clatină, iar dulapurile sunt fără uși, pline cu Dosare.

La Anenii Noi am avut ocazia să văd o Diplomă de merit atârnată pe peretele galben și murdar. Am stat pe un scaun care se clătina și scârțâia  de parcă era din nuiele.

Se pare că reformele nu ajung până la mobilă și zece kg de var.

Apropo, la Călărași este doar un singur printer pentru toți polițiștii. Dacă s-o terminat toner-ul, e gata cu ziua de lucru.

Nu sunt polițist și nu m-aș supăra dacă Gov ar aloca niște bani pentru Comisariatele de Poliție, pentru că cei de la Rutieră primesc binișor, iar diferențierea aceasta ”Cine aduce la Buget acela are” nu e bună, pentru că din cauza condițiilor proaste avem rezultate la fel de proaste.

Distribuie acest articol