Cine scurge rufele din spălătoria PCRM?

start_1159917

Deputații comuniști, dar și unii susținători, au început în ultima perioadă să-și spele rufele în public.

Astăzi l-am văzut pe disperatul Tkaciuk amenințând, înainte de Plenara PCRM, că el poate fi dat afară din partid, însă pe comunistul din el nu-l poate alunga nimeni.

Are dreptate. Omului îi poți lua cu forța, dar nu-i poți da nimic în același mod. Nimeni nu-i poate da minte lui Tkaciuk și tot nimeni nu-l poate învăța că Moldova nu aparține rușilor!

Spălătoria PCRM merge bine, și cu săpun ridicat de jos. Se spunea că cel care se va apleca este Vladimir Voronin, însă vedem că bătrânul a luat hotărârea de purificare a fracțiunii sale de toate râile, iar mâine la Plenară va fi mare gălăgie.

Dar, cine scurge rufele și le pune la uscat? Cui revine cea mai bună haină din toată grămada spălată? La această temă a scris foarte bine Marcel Istrate în articolul său, intitulat ”PLAHOTNIUC ȘI PLATON TRAG DE PCRM ÎN TOATE PĂRȚILE. CINE VA RUPE O BUCATĂ MAI MARE?”. Autorul ne spune că anume acești politicieni ar fi implicați în lichidarea PCRM. Despre o oarecare implicare din afară a spus și Tkaciuk astăzi, la conferința sa.

Să nu uităm și despre mituirea deputaților, care tot din parte lui Platon a fost, după cum scrie presa.

Este evident că fiecare politician se gândește cum să-și crească propriul partid, sau un viitor proiect, în timp ce depune eforturi colosale pentru a distruge concurenții de pe aceeași linie electorală.

Platon a vrut să rupă la început Coaliția de guvernare, iar acum se pare că deja se implică în politica comunistă, unde ar finanța rebeliunea, în frunte cu Tkaciuk, Petrenco, Petkov și Muntean.

Lui Plahotniuc rămâne partea cea mai pasivă a partidului, dar destul de grea. Cred că Voronin oricând va fi gata să cedeze în fața lui Plahotniuc anumite poziții, pe când lui Platon nu dă nici cât e negru sub unghie. În aceeași ordine, să ne amintim despre ce a spus Plahtniuc la offline-ul de acum câțiva ani, când practic a promis să facă PD un partid mare, iar PCRM-ul unul mic de tot.

Acești doi oameni de afaceri strâng bine acum rufele spălate în public de către liderii comuniști, dar încă e devreme să spunem cine va obține cea mai bună bucată de pânză curată și bună de purtat.

Foto: jurnal.md

Distribuie acest articol