Cine nu știe că Petru Macovei are pe ochi o frunză de stejar?

Cine încă nu știe că Petru Macovei are pe ochi o frunză de stejar? Nu o singură dată am scris despre afilierea lui la grupul criminal Lucinschi-Filat, precum și despre cum a beneficiat de cadouri din partea fostului premier condamnat pentru corupție și trafic de influență.

În prezent, Macovei nu încetează să facă abuz de asociația și poziția sa, alegând să facă în continuare politică deschisă, deși presa pe care o reprezintă este într-un amplu proces de degradare (vezi cazul despre minorul de la Strășeni).

Potrivit noutăților de pe Facebook, de această dată Macovei a scos în evidență faptul că o doamnă deputat a pus like la o postare despre un articol imparțial de pe zdg.md. Potrivit marelui apărător al presei, acel like este un atac grosolan asupra presei „libere și independente”, atac împotriva presei care nu încetează să-l scormonească pe Plahotniuc prin toate orificiile posibile.

Ce ține de Petru Macovei, trebuie să menționez că acesta are pe ochi o frunzuliță verde de stejar și vede în fața ochilor doar ce se întrevede prin aceasta, dar de cele mai multe ori numai despre PDM și Plahotniuc, nu și despre Vlad Filat, presa afiliată PLDM-lui, Maiei Sandu și lui Andrei Nastase, în speță a Țopilor. Macovei observă doar politica editorială a posturilor patronate de șeful PD, dar orbește când presa finanțată din banii furați de la BEM calcă pe bec în fiecare zi. Probabil pe lângă frunza pe ochi, Macovei mai are și o ghindă în gură, pentru că altfel nu mai poate fi explicată lipsa de atitudine a acestuia față de tot ce este verde și afiliat lui Vlad Filat și Țopilor.

Din câte observ, Macovei are mâncărimi în fund atunci când Plahotniuc reușește să realizeze ceva frumos prin intermediul Fundației sale. Cu părere de rău, acest reprezentat al unor surse media nu are mâncărimi în palme atunci când primește bani în plic, toți fiind cu proveniență de la BEM via Vlad Filat.

Mai grav este că acest ”guru” al presei a reușit să pună cracii în cap și altor jurnaliști, pe care-i putem vedea alături de el la diferite Cluburi de presă, cuferințe conferințe și „proteste”.

Și dacă tot Macovei se află mai marele în gara ”presei libere”, trebuie să-i amintesc despre protestul ”Țarcul presei de la Parlament”. Atunci și-a confecționat maieuri din banii furați de la BEM, pe care scanda că jurnaliștii nu au acces în sala Parlamentului, iar în prezent acel ”Țarc” duce lipsă de ”vite”, pentru că jurnaliștii, cu excepția zilei când s-a protestat acolo, nu mai asistă la ședințele Parlamentului, alegând să lucreze din sala bine gândită și amenajată special pentru ei.

Mai pe scurt, cum zice Cheianu, acest Petru Macovei este o slugă a lui Filat și a Țopilor. Un fel de trompetist care suflă în orificii doar atunci când primește comanda, și atunci suflă prin frunza de stejar în direcția celor trei trandafiri pe de strada Tighina.

Dle Macovei, sănătate și multă imparțialitate! Ajută!

Distribuie acest articol