Cine este gata să fie alături de Valeriu Boboc?

big-rudele-lui-valeriu-boboc-fara-sperante-531x360

”Proteste pașnice”, ”Scandăm și plecăm acasă”, ”Nimeni nu va împușca”… sunt doar câteva mesaje împânzite în aceste zile la TV și prin intermediul altor surse de diseminare a informațiilor în societate. Chiar astăzi la postul TV7 va fi o emisiune specială pentru „calmarea” și îndobitocirea populației.

Iată mesajul postului:

„Dragi prieteni, emisiunea Politica revine in sezon nou incepand cu ziua de luni, 7 septembrie. Iar maine va asteptam la o editie speciala Politica despre protestul din 6 septembrie. La ce sa ne asteptam: maidain sangeros dirijat de Kremlin sau un protest civic? Cine si de ce se teme de acest protest? Vorbim maine la 21:00.

Дорогие друзья, программа “Политика” возвращается в эфир в следующий понедельник 7 сентября. Но завтра ждем вас со специальным выпуском “Политики” о протесте 6 сентября. Что нас ждет: прокремлевский кровавый майдан или акция народного недовольства? Кто и почему боится протеста? Поговорим завтра в 21:00.

Sursa: Facebook.com

Este clară abordarea emisiunii. A rămas doar de butonat telecomanda și de căutat acest post deținut de Chiril Lucinschi, cel care sărea cel mai sus împotriva interzicerii posturilor rusești de propagandă, printre care și postul său de televiziune, care retransmite una din cele mai active mașinării de propagandă rusească în Ucraina și Moldova. Să nu uităm că Chiril se vrea ambasador al MD în Rusia, probabil să facă în paralel și o școală specială a FSB-lui, după ce a fost завербован din numele prietenei sale.

Toate aceste mesaje de „calmare” a tensiunii în societate nu sunt bune la nimic. Nimeni și niciodată nu poate garanta siguranța protestatarilor. De fiecare dată va fi cel puțin o persoană care o să procedeze altfel, ori vor fi persoane special antrenate să provoace populația, așa cum a fost și pe 7 aprilie 2009.

Dacă este să ne referim la emisiunea de azi, trebuie să-i amintim Nataliei Morari că a mai condus și protestul din 7 aprilie. Ea ieșea pe scenă și striga, scanda, provoca mulțimea, însă niciodată nu a mustrat-o conștiința în mod public despre ceea că, în urma scandărilor ei, au murit și oameni. Unul a fost găsit „electrocutat”, altul a fost găsit omorât chiar în PMAN. De ce organizatorii acelui protest nu au fost trași la răspundere și nici măcar nu au fost chemați în calitate de martori la ședințele de judecată? S-a uitat de ei atât de rapid sau a fost o altă implicare la mijloc, cu misiune specială? S-a făcut ce trebuia, apoi au luat calea lanurilor de porumb?

Cine garantează și de această dată că masa de oameni nu va fi provocată și nu vor mai muri oameni? Tot Natalia Morari și echipa sa de „șoc”? Igor Boțan, Nastașii, Dolganiuc, Josan, cine? Cine este gata să fie alături de Valeriu Bococ, mort și întins pe laița din morgă?

Probabil nimeni nu vrea soarta acelui tânăr. A ieșit în stradă să strige împotriva guvernării la îndemnul unor persoane pe care acum nici nu-i mustră conștiința, iar la final și-a lăsat familia și a plecat în lumea celor morți. Probabil e regretabil să ne amintim despre aceste lucruri, însă sunt dovezi clare că protestele în masă pot ucide și oameni nevinovați, în timp ce organizatorii nu fac nimic altceva decât să mai ridice poporul și să-i pună să  scandeze în favoarea celor care au comandat protestele.

Aici trebuie să tragem cu ochiul și la protestul din Ucraina. Zilele trecute un netrebnic a aruncat o grenadă în mulțime și a fugit de acolo, iar în urma sa a lăsat o baltă mare de sânge, o grămadă de răniți și decedați (VIDEO este AICI). Cine a garantat că nu vor fi arme și nici provocatori? Au garantat tot astfel de organizatori cum sunt și la noi, însă autoritățile ucrainene au decis să-i aresteze pe organizatori, nu să caute vinovații în altă parte. Acum s-a făcut dreptate, pentru că cei care strigă la microfoane ar trebui să răspundă în primul rând pentru decesele din timpul protestelor, apoi să fie căutați și făptașii. La noi e puțin mai diferit, deoarece totul se face la comanda cuiva și se dau garanții că nimeni nu va sta la închisoare.

Dar, poate să nu ne ducem prea departe, în altă țară, să nu uităm despre grenada aruncată la mulțime în seara de 14 octombrie 2009.

„Zeci de persoane au fost rănite miercuri seara la Chişinău în urma unei explozii puternice, a unei grenade de tip RGD-5, care s-a produs în timpul concertului în aer liber susţinut în centrul oraşului de Ştefan Bănică jr., autorităţile luând în calcul ipoteza unui act terorist.

Bilanţul incidentului nu este clar, ultimele date vorbesc de cel puţin 41 de răniţi. În timp ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Ala Meleca, a declarat pentru NewsIn că 15 persoane au fost rănite, portalul Ştirea Zilei afirmă, citând medicii de la Spitalul de Urgenţă, că 30 de persoane au fost rănite în deflagraţie, dintre care cinci grav. Majoritatea dintre cei răniţi sunt tineri, iar cei mai mulţi au fost internaţi în diferite secţii, în funcţie de gravitatea rănilor.”

www.realitatea.net 

A mai găsit MAI cine a aruncat grenada? A garantat cineva atunci siguranța celor care au ieșit în stradă? 14 octombrie a fost pentru prima oară când s-au adunat în centrul capitalei mii de persoane după protestul din aprilie. Grămada de oameni a fost ținta perfectă pentru un atentat terorist, ceea ce a însemnat că pericolul asupra Moldovei încă mai există, iar teroristul și-a făcut apelul, informând pe această cale că el este în zonă și așteaptă momentul potrivit. 6 septembrie ar putea fi și momentul său, ori a grupării teroriste din care face parte. Nimeni nu poate susține contrariul, pentru că doar agentura știe cine și cum vor proceda, așa cum au știut și pe 7 aprilie, așa cum au indicații să se petreacă și protestul din această săptămână.

Până la protestul din 6 septembrie au mai rămas câteva zile. Știu că vor ieși acum mișeii Țopilor să cheme oamenii și să spună că totul va fi bine, dar trebuie să fim atenți și asupra faptului că la acest protest vor fi inclusiv cei la care s-au găsit acasă cantități impresionante de muniție pentru război. Cine bagă mâna în foc și ne spune că au fost găsite chiar toate grenadele și puștile AK? Nimeni!

Distribuie acest articol