Cine sunt deranjați de independența Republicii Moldova?

Peste cateva zile in Moldova va fi marcata Ziua Independentei fata de Uniunea Soviectica. Declaratia a fost votata de 277 deputati alesi in Parlamentul de la Chisinau, inclusiv de 6 deputati originari din Gagauzia, desi atunci la sud era deja proclamata Republica Gagauzia. Ulterior documentul a fost semnat si de catre alti deputati.

La 7 aprilie 2009, dupa ani buni de la proclamare, s-au gasit cateva persoane care au dat foc documentului “Declaratia de Independenta”, dar pana acum ne prefacem ca nu-i cunoastem pe vinovati. Din sentinta de condamnare a lui Baghirov, despre care am scris anterior, aflam ca printre organizatori au fost Natalia Morari si Mark Tkaciuc, ideologul comunistilor. Mai multi analisti au spus ca aceste persoane au fost coordonate de la Moscova, iar din actele oficiale aflam ca rusul Baghirov era principalul coordonator al protestului stradal. Din pacate, nici macar un organizator de la noi nu sta acum la inchisoare, ba unii chiar sunt din nou la TV si invrajbesc oamenii in continuare.

In zilele de astazi, dupa 25 de ani de Independenta, dupa 7 ani de la distrugerea documentului in original al “Declaratiei de Independenta”, suntem pusi deja in fata unui nou protest stradal, anuntat concomitent de la Chisinau si Moscova, coordonat practic de aceleasi persoane care au organizat totul si in 2009, dar executat de alte slugi din anturajul lor. Noul protest, mediatizat si de o buna parte din presa de la Chisinau, va fi exact pe data de 27 august, in PMAN, adica exact in ziua cand va fi marcata Independenta Moldovei fata de URSS, precum si exact in locul unde vor avea loc manifestatiile oficiale.

Actiunile, coordonate in prezent de acelasi persoane care au dat foc Declaratiei de Independenta, aceeasi Natalia Morari, alti oameni din anturajul ei, Andrei Nastase, Renato Usatii, transmit repetat mesajul ca independenta Republicii Moldova deranjeaza o anumita Poartă a unei anumite puteri, insa pana acum nu am inteles daca interesul este al unui stat strain sau al unor criminali. Mai multe semne arata ca la mijloc ar fi o mana criminala, iritata la maxim ca suntem liberi si mergem spre UE. Altii spun ca Rusia ne tot vrea raul, din 1991 pana acum.

E clar pe cine deranjeaza independenta noastra, aici in Moldova? A ramas sa aflam si cine sunt persoanele din afara! Nu a ramas mult pana cand va fi rescrisa istoria Moldovei, iar Morari va fi recunoscuta ca organizatoare de proteste cu decedati, nu in calitate de eroina, cum este acum.

Distribuie acest articol