Chișinuă Gaz începe de pe acum să-și bată joc de clienți?

Chișinuă Gaz începe de pe acum să-și bată joc de clienți?
Chișinuă Gaz începe de pe acum să-și bată joc de clienți?
Pe lângă articole despre politică și media, scrise săptămâna aceasta, azi voi scrie despre Chișinău Gaz, copilul din flori al Moldova Gaz și Gazprom.

Am primit zilele trecute o factură cu valoarea de 1900 lei, pentru consumul de gaz. Când am văzut-o prima oară credeam că cât am încălzit casa poate s-ar fi consumat mult gaz, pentru că am dat și căldura mai tare. Imediat mi-am adus aminte că și luna trecută a venit o factură cu consum mai mare decât era pe contor. Mă gândeam că poate fi o greșeală, așa că am trecut peste. La a doua factură primită am început să mă încordez și să mă supăr pe prestator.

Factura pentru Octombrie a venit cu 173 cuburi mai mult decât am consumat în realitate, iar datele indicate în factură nu coincid deloc cu cele indicate în factură luna trecută, alături de care am făcut și câteva ???, în speranța că cineva de acolo o să vadă și pentru următoarea lună vor scrie corect. Pe naiba, luna aceasta aceeași ”gafă”, în opinia mea care a persistat până la ora 16:10 acum seara.

Am sunat continuu la Chișinău Gaz (la o filială teritorială) și nu a răspuns nimeni până la ora 16:10, când am primit un răspuns năucitor.

Întreb operatorul: De ce a venit un consum mai mult decât dublu? Îmi răspunde: A fost prognozat, iar datele din factură nu sunt luate în calcul, deoarece fiecare persoană poate indica cifrele pe care dorește, însă operatorul indică consumul care trebuie să fie.

Am citit pe partea din spate a facturii și la p. 1 am găsit: Rugăm posesorii de contoare individuale să înscrie lunar în bon indicii contorului.

M-am uitat în factura de luna trecută, în facturile anterioare și am făcut cum au rugat. Păi ei de ce roagă clienții să indice consumul dacă pun din capul lor, iar în loc de 800 lei trimit facturi cu 1900 lei și consum mai mare cu 173 m3?

Da, evident nu putem să ne supărăm tare pe ei, sunt monopol și ne pot lăsa fără gaz oricând. Observ că ei au început să-și bată joc de clienți de pe acum, la început de iarnă.

PS: Unii utilizatori Facebook scriu că au aceeași problemă cu Chișinău Gaz.

Distribuie acest articol