Chirtoaca scoate bannerele dupa ce le-a calarit in campaniile electorale?

Voi ati vazut un om mai populist decat Dorin Chirtoaca? Cu siguranta nu! Omul are specialisti din Romania, unii din echipa lui Iohannis, alti din fosta gasca a lui Oprescu. Toti trepadusii buni de sfaturi mai soptesc primarului de Chisinau ce trebuie sa faca pentru a se mentine in topul discutiilor saptamanale. Chirtoaca o incepe cu declaratiile chiar de la o luni. Se retine putin inainte de sedinta, apoi vine in graba si baga cate o propunerea deocheata. Saptamana trecuta a zis ca vrea pista pentru biciclisti pe bd. Stefan cel Mare, desi bulevardul intra in reparatii, iar saptamana asta propune sa fie scoase toate bannerele din centrul orasului si din alte locatii. Populism.

Nu stiu daca el a vorbit cu dna Veronica de la finante despre propunerea sa, desi ar fi trebuit sa o faca. Uneori debiteaza ce-l duce capul si spiridusii, apoi renunta dupa ce se consulta cu subalternii. Deseori se razgandeste, mai ales daca cei vizati alearga dupa el cu valiza plina.

Ce tine de bannere. Asa zice ca, desi sunt absolut pentru scoaterea acestora de peste tot, ori macar aranjarea lor sa fie in asa fel incat sa nu incurce prea mult, primarul de Chisinau ar trebui sa faca un calcul. E usor sa spui ca scoti niste bucati de metal si panza, insa asta inseamna ca trebuie sa dai cu piciorul si in cateva milioane, mai ales ca urmeaza o descentralizare a bugetelor administratiilor publice locale/centrale.

Fiecare banner inseamna bani. Banul se inmulteste la alte cifre, iar in rezultat se acumuleaza o buna parte a bugetului Primariei Chisinau. Bani din alta parte nu vin, asa ca se da cu piciorul intr-o sursa de venit aproape garantata pe timp de criza. Tara se chinuie din lipsa de bani, dar Chirtoaca da cu piciorul. Multa minte’i trebuie doar prostului sa faca asa ceva.

De fapt, putin ma intereseaza daca bannerele vor fi scoase sau nu, ori daca se pierd cateva milioane de lei (vreo 50 in total). Pana la urma e problema primarului de unde va acoperi aceste pierderi, sigur nu din contul fratelui sau unchiului. Altceva mi-a atras atentia in problema data, si anume omniprezenta mutrei lui Chirtoaca pe fiecare al doilea bannere in timpul campaniilor electorale. Vara trecuta unde te intorceai vedeai doar mutra liberalului oportunist. Atunci nu-l deranja nimic. Ba chiar era ok, si prea putine imagini la unele sensuri giratorii. Violarea spatiului publicitar in campania electorala precedenta a trezit mai mult dispret fata de Chirtoaca decat simpatie, desi el crede inversul.

De ce atunci nu l-a deranjat nimic? De unde s-a trezit ca bannerele sunt cea mai mare problema a acestui oras? De ce nu se intreaba mai intai cine le-a autorizat? Nu tot el? Unde-i era minte? Intelegeam daca scoaterea bannerelor era solicitarea unui om care nu si-a urcat mutra niciodata pe aceste dispozitive publicitare, dar… acesta e Chirtoaca.

P.S. Liberalul se retrage din politica si nu mai are nevoie de aceasta cale de promovare?

  

 Foto am luat de pe Google.

Distribuie acest articol