Cei din Orhei nu cedează

Ati vazut o comunitate mai unita decat orheienii?

De cand Shor a fost arestat, locuitorii din Orhei nu au incetat sa protesteze sptamanal si sa ceara eliberarea primarului lor: omul ales anul trecut cu speranta sa schimbe fata orasului si conditiile de trai ale locuitorilor. Asteptarile electorale au fost realizate, insa localnicii s-au trezit ca votul lor poate fi intrerupt din cauza unui show mai mult politic.

Picatura in paharul aproape plin a fost scrisoarea Procuraturii Anticoruptie privind suspendarea din functie a primarului, decizie care poate fi luata de Consiliul orasanesc, respinsa practic unanim.

Respingerea acestui demers a fost sustinuta nu doar de consilieri, dar inclusiv de 1000 de oameni aflati in fata sediului Primariei. Toti, uniti, au demonstrat sustinere pentru primarul lor.

Eu am ramas uimit in acest caz si de faptul ca, desi poate este o lupta politica la nivel local, respingerea demersului Procuraturii a fost sustinuta indirect inclusiv de reprezentantii altor partide, prin abstinere. Probabil ei s-au temut de furia oamenilor de la usa Primariei. Nu puteau cei 10 consilieri, din alte partide, sa se expuna impotriva celor 1000 de orheieni de afara, plus impotriva altor catorva mii care pot veni la proteste.

In aceste conditii, fiind o sustinere totala in Consiliu si din partea orheienilor, cu siguranta lupta pentru eliberarea lui Shor se va da pana in ultima zi, adica pana cand acesta va fi eliberat. Oamenii au nevoie de primar si de continuarea schimbarilor in bine, iar aceste doua obiective vor motiva localnicii sa se mobilizeze tot mai des impotriva organelor si persoanelor interesate sa lase Orheiul fara conducere.

Obiectivele orheienilor pot fi atinse, insa pentru aceasta au nevoie de unire si de perseverenta!

Distribuie acest articol