Cei din fracțiunea PLDM au venit, au mugit, apoi au plecat în grabă

Fracțiunea PLDM a ieșit astăzi la microfon, a mugit câteva minute, apoi cu toții au fugit la un etaj mai sus, să nu răspundă și la întrebările adresate de către jurnaliști. Ce să mai… pe vremuri PLDM organiza conferințe de presă, însă acum se limitează doar la briefinguri. Se tem de întrebări, iar din acest motiv fug cât mai repede de gura presei, prinzând curaj doar în presa controlată tot de ei.

Tudor Deliu, deputat PLDM, a spus la microfonul central din sediul partidului că fracțiunea nu se destramă și că, în continuare, ei nu mai doresc să calce peste împuternicirile acordate de electorat.

În urma acestui briefing de presă, la care a mugit unul, iar ceilalți au mârâit în spatele „liderului”, am înțeles următoarele:

  1. PLDM nu se destramă, deoarece este deja rupt în două. A rămas numai fracțiunea parlamentară, iar cei din teritoriu se declară independenți pe bandă rulantă;
  2. Poporul nu i-a împuternicit să fure miliardul, iar de azi înainte promit că nu vor mai face astfel de lucruri urâte;
  3. PLDM vrea în opoziție și cere depolitizarea funcțiilor de Stat, însă nu se grăbește să retragă toți peledemiștii aflați în funcții cheie;
  4. PLDM cere depolitizarea presei, dar nu renunță la UNIMEDIA, Ziarul Național și nici la Vocea Basarabiei. Aceste achiziții, cumpărate de Vlad cel Filat din banii furați dela BEM, rămân a fi cu redacția principală pe str. București, 88;
  5. Liberal-democrații vor în UE, dar pun umărul ca PSRM să obțină alegeri anticipate;
  6. PLDM spune că este o fracțiune, dar de fapt sunt o haită debusolată.

A înțeles cineva mai multe de la briefingul de astăzi? Ce au vrut să ne spună?

De ce PLDM, care se declară deja partid de opoziție și refuză să participe la negocieri, nu anunță ziua când toți liberal-democrații vor fi retrași din funcțiile deținute în baza Acordului AIE3? Ok, ai ales opoziția, atunci asumă-ți decizia și pleacă cu totul, nu doar din fruntea Guvernului. Or, să fii la putere înseamnă inclusiv să ai cel puțin un om în funcție de Stat. PLDM are în prezent câteva sute de funcționari, inclusiv miniștri, șefi de servici, șeful vămii, fisc, interne, carabinieri și tot așa mai departe.

Ce înțelege PLDM prin depolitizare? De ce tocmai acum au înțeles că numirea în funcțiile importante pe criterii strict politice este o greșeală? Când toți au cerut demisia lui Balan de la MAI de ce nimeni de la PLDM nu a ieșit să spună că este o funcție ocupată politic, iar Balan trebuie să fie aruncat de acolo?

Uite că liberal-democrații sunt curajoși la microfon și pe facebook, însă în realitate se țin cu mâinile și picioarele de putere. Până azi nu au renunțat măcar la o funcție de Stat, ceea ce ne spune că dorința lor de a guverna încă nu a fost satisfăcută. Ei vor să ne mai fure de câteva miliarde și probabil cunosc unde mai sunt niște bani ușor de furat. Bugetul e mare, cum nu ai da. Fisc a încasat până azi 20 miliarde de lei, așa că este de unde de furat.

Briefingul de azi nu ar fi trebuit să fie un muget de vițel rănit. Ar fi trebuit să fie un răspuns cu DA sau NU lui Timofti și celorlalți parteneri se alianță. Ajunge să tot târâie subiectele cu săptămânile. Ar fi bine să acționeze, iar primul pas de plecare definitivă în opoziție este retragerea slugilor de la cârma instituțiilor de Stat. Haideți încercați să retrageți șeful Vămii, să credem că chiar vă duceți în opoziție!

Foto simbol.

Distribuie acest articol