Cei aflați la putere să citească și să voteze proiectul socialiștilor, pentru că o să prindă bine

opozitie

Astăzi am citit atent câteva proiecte de lege publicate pe site-ul Parlamentului.

L-am citit pe cel propus de Hadârcă cu privire la separatism și modificarea legii cetățeniei, cel legat de pensiile primarilor înaintat de peledemiști, alte proiecte, precum și pe al lui Igor Dodon, cu privire la opoziție.

Proiectul înaintat de deputații PSRM deja anunță despre ceea că echipa lui Dodon nu ”vânează” multe %, dar se va mulțumi cu câteva în opoziție, fapt pentru care dorește niște garanții și pârghii în viitorul Legislativ.

Luând în considerație situația din țară, în special împărțirea societății civile, cei aflați acum la guvernare ar trebui să citească și ei atent proiectul depus de către socialiști și chiar să-l voteze, pentru că după alegeri ar putea ajunge în opoziție, iar legea respectivă ar fi o mană cerească pentru ei.

Ce vrea Dodon în proiectul său?

Prima solicitare este crearea unui Guvern care să activeze paralel cu cel normal. Acest Guvern de alternativă să aibă acces la mai multe informații, precum și să se publice despre el în Monitorul Oficial. O altă funcție a opoziției ar fi întocmirea unui Plan de dezvoltare a Republicii Moldova, care să fie discutat în paralele cu acțiunile întreprinse de guvernare, tot cu publicarea în MO.

În continuare, legea opoziției ar prevedea transmiterea obligatorie către grupul deputaților opozanți guvernării a câtorva funcții importante, cum ar fi vicepreședintele Parlamentului, avocați ai poporului, membri în CSM, în CSP, în CEC și altele. Totodată, proiectul prevede că sub conducerea opoziției ar trebui să fie și Curtea de Conturi.

Lista priorităților opoziției este lungă, conform proiectului de lege propus, iar pentru cei care se vor afla în opoziție după alegerile din toamnă, aflați acum la guvernare, va fi foarte bine.

Normal că cele 2,5 partide aflate acum la guvernare nu vor vota, dar va fi greșeala lor.

Distribuie acest articol