Ce vrea Igor Boțan de la viață?

Societatea aceasta civila, beteaga cum este, mai are si niste reprezentanti de genul lui Igor Botan. Analistul vorbeste multe la TV si pe scena, insa in realitate nu stie ce vrea de la viata.

Sa o luam pe rand

In februarie-martie curent, Igor Botan a iesit pe scena din PMAN si urla impotriva Guvernului. Cerea reforme si lupta impotriva coruptiei.

Ulterior, ascultand demersurile societatii civile, Chiril Gaburici, premierul de atunci, a lansat invitatia lui Botan sa se alature echipei guvernamentale, sa se ocupe personal de reforme si de lupta impotriva celor care fura tara. Insa, luat prin surprindere, Botan a refuzat invitatia, fara careva explicatii.

In aceasta vara, imediat dupa ce a fost numit noul premier, Botan a reaparut pe scena si a inceput sa ceara demisia Guvernatorului BNM, a conducerii PG si CNA. Spunea el, de pe scena, ca aceste functii trebuie sa fie ocupate printr-un concurs transparent, sa se consulte si societatea civila.

Din nou, pe neasteptate, Botan este chemat sa fie membru al Comisiei de selectare a noului Guvernator BNM, insa refuza si de aceasta data, spunand ca nu-i permit Nastasii si Topii, cei care au sub papuc Plarforma DA.

Motivul lui Botan este unul absurd, dar fiind faptul ca el pana acum se recomanda in calitate de analist independent, om liber in actiuni si vorbe. Dar, vedem ca independenta lui este numai in bucataria de acasa, nu si in bucataria politica.

Botan a confirmat de aceasta data ca este o sluga aflat in exercitiu la Nastasi, Topi si Filat. Nu are de gand sa incalce poruncile acestora, iar din acest motiv a trebuit sa faca anuntul rusionos ca nu mai vrea consultarea societatii civile in procesul de numire a conducerii anumitor institutii.

Stiti de ce Botan nu vrea si nici nu are liber? Nu vrea acum, ca pe urma sa fie liber sa urle “Iata, si-au pus omul lor, sa ne minta in continuare!”.

Stiu ca scena din PMAN suporta toate aberatiile lui Botan, dar realitatea este alta…

Botan, ce vrei de la viata? Pentru ce te apuci sa ceri, dupa care refuzi?

Distribuie acest articol