Ce stătea blocat în gura Maiei Sandu când era ministru al PLDM?

Incep sa ma enervez pe accederea pisicilor pierite in politica moldoveneasca. Felinele astea pot invia daca le muti locul si vad ca mutarea de la un partid la altul da o viata in plus si “sterge trecutul”. In acest articol, repetat, voi dedica cateva randuri Maiei Sandu, liderul Partidului PAS, pisica descrisa mai sus.

Observ in spatiul public pareri despre garantiile financiare acordate de Guvernele PLDM. Una din pareri a fost lansata chiar din sediul PAS si spune ca Maia nu poate fi invinuita de jaful secolului pe motiv ca nu a semnat hotararea in cauza. Aici, probabil nu prima oara si nu doar eu fac aceasta observatie, Maia trebuie sa explice oamenilor ca procedura de votare in Executiv este reglementata de Legea GOV si Regulamentul in vigoare, prin intermediul carora orice hotarare se adopta colegial cu majoritatea voturilor exprimate de ministri, iar adjunctii ajung la sedintele GOV doar cu imputernicire de la ministru. Premierul, inclusiv ministrii care trebuie sa execute hotararea adoptata de catre ministri sunt obligati sa puna semnatura pe hotarare. Regulamentul prevede destul de clar in ce cazuri si cine pune semnatura.

Din aceste motive, duduia politiciana trebuie sa spuna oamenilor urmatoarele: “Eu am votat si nu am avut obiectii, iar premierul si ministrii responsabili sunt obligati de proceduri sa puna semnatura, chiar daca nu sunt pro”. Asa ar fi corect si nu ar mai lansa speculatii.

De ce Maia incearca sa mute notele intelegem cu totii, insa asta nu o va ajuta cu mult. Se va gasi cineva care sa explice oamenilor cum stau procedurile si poate intr-o zi va aparea stenograma sedintelor secrete.

Dar, pana cand va aparea stenograma si alte informatii, vreau sa aflu ce a stat blocat un gura Maiei Sandu atunci cand Filat a ordonat acordarea garantiilor financiare? Iata Maia sa ne explice de ce a tacut timp de trei ani de zile, a tacut imediat dupa sedintele de Guvern la care au fost date garantiile si, tot aici, sa ne explice de ce nu a avut obiectii si nu a mers la Procuratura sa depuna acolo o sesizare. Ce naiba avea in gura de nu a vorbit?

Maia are raspunsuri la aceste intrebari? Nu?! Atunci sa-si faca bagajul, deoarece trebuie sa ajunga langa Filat, la 13! Acolo este locul tuturor oficialilor implicati in jaful bancar!

Apropo, sa nu mai spuna felina muribunda ca era la educatie si nu intelegea ce face. Ea este economist, fost consilier economic pe vremea lui Voronin si fost angajata la Banca Mondiala. Ea este economist, nu educatoarea care nu intelege ce inseamna o garantie bancara. 

Recomand Maiei sa aiba ciocul mic, deoarece vorbind demonstreaza ca este ingusta la explicatii.

Distribuie acest articol