Ce stă între cerințele poporului și interesele Țopilor?

Ieri a fost protest. Cățeii Țopilor au urinat pe sub cladirea Guvernului si au plecat acasa, iar in PMAN au ramas oamenii care cereau demisia conducerii statului.

Scandarile au fost impotriva lui Timofti, Candu si Strelet. Ei reprezinta puterea, deci ei trebuie sa plece din functiile detinute. Protestatarii au dat citirii si unei proclamatii, insa in care am gasit doar ca se vrea demisia lui Timofti. Despre Strelet si Candu nimic.

Am citit proclamatia pe realitatea.md. In ea nu se regasesc cerintele scandate in PMAN. Este de fapt o proclamatie alcatuita de Nastași pentru Topi, din care intelegem ca se vor doar alegeri anticipate in martie 2016, iar pana atunci lucrurile sa ramana la fel. Tocmai atunci sa se aleaga un nou presedinte de Parlament, un nou premier si, desigur, un nou presedinte de tara.

Se pare ca ieri s-a protestat pentru niste cerinte care pot fi realizate tocmai in martie 2016. Nu s-a cerut nimic imediat.

De ce?

Desi Igor Botan se rupea in doua si spunea ca Platforma Civica DA nu se transforma in partid, ieri unul din Nastasi, un cățel de pe vremea lui Roșca, a anuntat ca vor construi o alternativa politica la partidele existente acum. E clar, vor face partid din nemultumirea oamenilor.

Nastasii au nevoie acum de timp, sa faca partidul, sa-l inregistreze si sa-i faca putina campanie. Nu uitati ca partidul nu poate participa in alegeri daca este format cu mai putin de 6 luni pana in data votului.

Uite din aceasta cauza Nastasii nu au cerut nimic imediat. Ei vor anticipate, insa acestea sa vina tocmai cand vor fi gata cu partidul. Au nevoie de timp, minim sase luni.

Mai pe scurt, sa fie si pe intelesul lui Cheianu, ieri s-a scandat in zadar. Au venit oamenii, au tipat la usa Guvernului si au plecat acasa. Au mai ramas unii din cei care mai cred in ceva, insa asta nu-i ajuta cu nimic.

Oamenii au fost folositi ca niste carpe de podele. Ce au strigat in PMAN si ce a ajuns pe masa Guvernului… Asta au dorit, alegeri peste 6 luni si in rest nimic?

Distribuie acest articol
One Comment